Ειδήσεις

Published on July 8th, 2014 | by fileto

0

Ξεμπλοκάρει ο ζεόλιθος του Έβρου από ΥΠΕΚΑ;

Ο Παναγιώτης Λελιάτσος, αναπληρωτής τομεάρχης ενέργειας και ανάπτυξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με δελτίο Τύπου επισημαίνει πως το ΥΠΕΚΑ παραχωρεί τον ζεόλιθο Έβρου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως η υπόθεση του ζεόλιθου πετρωτών Εβρου παραμένει στα συρτάρια των υπουργείων πάνω από μια δεκαετία βρίσκοντας κολλήματα νομικά και περιβαλλοντολογικά παρά τη γενική απαίτηση των κατοίκων της περιοχής. Κι αυτό διότι θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας. Οι προφάσεις που επικαλούνται τα αρμόδια Υπουργεία, οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι Βουλευτές Εβρου οδήγησαν μια επένδυση να παραμένει στάσιμη και σύμφωνα με την γνώμη του εισαγγελέα οι ευθύνες τους θα αποδοθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Οπως αναφέρει ο κ. Λελιάτοτσος με νέα απόφαση όμως του αρμοδίου Υπουργείου ΥΠΕΚΑ και της διεύθυνσης φυσικού πλούτου με υπογράφων τον αρμόδιο υφυπουργό και με ΑΔΑ : 7ΓΠ00-ΟΝ2 παραχωρούν σε παρακείμενη περιοχή και εντός της ζώνης εκμετάλλευσης την έρευνα στην εταιρία με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ».

πηγη:  http://news.makedonias.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑