Εκδηλώσεις

Published on July 10th, 2014 | by fileto

0

Έρχονται οι Πέρσες με Φέρτη και Σακελαρίου

Την τραγωδία του Αισχύλου “Πέρσες”, επέλεξε η σκηνοθέτης που ανέλαβε να φέρει εις πέρας τη φετινή καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Νικαίτη Κοντούρη.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Φέρτης, Άκης Σακελαρίου, Γιώργος Κολοβός, Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, δήλωσε ότι ήταν σίγουρος από την ανάληψη της θητείας του ότι το θέατρο θα εκπροσωπηθεί στην Επίδαυρο το καλοκαίρι με μία τραγωδία και χαρακτήρισε ως “τύχη” τη συνάντηση με την Νικαίτη Κοντούρη για την συγκεκριμένη παράσταση. “Είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στον ελλαδικό χώρο και στην Επίδαυρο και μπορεί επάξια να μας εκπροσωπήσει στο εξωτερικό σε διεθνή φεστιβάλ” είπε.

Η έναρξη των παραστάσεων θα γίνει στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, από την Τετάρτη 16 έως το Σάββατο 19 Ιουλίου, και θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα (25-26/7 Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, 29/7 Αλεξανδρούπολη, 2/8 Δίον, 6/8 Χαλκίδα, 8/8 Δελφοί, 15-16/8 Επίδαυρος, 18/8 Ήλιδα, 25/8 Θέατρο Βράχων, 28/8 Ελευσίνα, 30/8 Κηποθέατρο Παπάγου, 1/9 Άλσος Νέας Σμύρνης, 3/9 Λάρισα, 5/9 Ιωάννινα, 12-13/9 Θέατρο Δάσους – Θεσσαλονίκη).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑