Ειδήσεις

Published on July 29th, 2014 | by fileto

0

Κορίνθιοι ορειβάτες στο Σάος της Σαμοθράκης

Στην κορυφή του όρους Σάος, στη Σαμοθράκη!

Η κορυφή Φεγγάρι βρίσκεται σε ύψος 1.611m και είναι μια από τις υψηλότερες κορυφές του Αιγαίου με πολύ όμορφη πανοραμική θέα.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου προγραμματίζει επταήμερη εκδρομή στη Σαμοθράκη, 16-22 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα των 7 ημερών είναι ολοκληρωμένο με επισκέψεις, περιηγήσεις, βαρκάδες, αναβάσεις και απλές βόλτες σε όμορφα χωριά.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Σάββατο 16 Αυγούστου

Αναχώρηση 7.π.μ. από προαστιακό.
Άφιξη στην Καβάλα το απόγευμα με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Μικρή ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη της καβάλας.

Κυριακή 17 Αυγούστου

Πρωινό και αναχώρηση για Αλεξανδρούπολη για επιβίβαση στο πλοίο για Σαμοθράκη. Άφιξη στην Σαμοθράκη το μεσημέρι. Η ιδιαιτερότητα του νησιού οφείλεται στην άγρια παρθένα φύση με τα απότομα βουνά, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα δάση με πλατάνια, πεύκα, καστανιές, κέδρους και άλλα δέντρα. Το νησί είναι καταπράσινο με πηγές, καταρράκτες και μικρές λίμνες κατά μήκος των ρεμάτων στις πλαγιές του βουνού – τις λεγόμενες «βάθρες» – και τις παραλίες. Τα πλατανοδάση κατεβαίνουν ως τις παραλίες της Σαμοθράκης και σχεδόν φτάνουν στην θάλασσα.
Πεζοπορία και μικρή ανάβαση κατά μήκος του πανέμορφου μονοπατιού της Γριάς Βάθρας.

Δευτέρα 18 Αυγούστου

Ανάβαση στο μονοπάτι για την κορυφή του όρους Σάος (Φεγγάρι). Η υψηλότερη κορυφή του Αιγαίου με ύψος 1.611 m. Η θέα από την κορυφή είναι εξαιρετική.

Τρίτη 19 Αυγούστου

Επίσκεψη στην Παλαιόπολη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Παλαιόπολης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα μνημεία και τα αρχιτεκτονικά σύνολα του ιερού των Μεγάλων Θεών, που αναφέρονται από τους αρχαίους συγγραφείς με το όνομα Κάβειροι. Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, σε ύψωμα με όμορφη θέα, στέκουν οι πύργοι των Γατελούζων, που μας μεταφέρουν νοερά στην εποχή όπου ο γνωστός γενοβέζικος οίκος έχτιζε κάστρα και πύργους στο νησί, για να διασφαλίσει την κυριαρχία του.
Το απόγευμα πεζοπορία στο μονοπάτι του Φονιά.

Τετάρτη 20 Αυγούστου

Επίσκεψη σε γραφικές παράλιες με τουριστικό καραβάκι.

Πέμπτη 21 Αυγούστου

Μικρή βολτα στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, παραδοσιακό οικισμό με κεραμοσκεπή σπίτια, μικρές πλατείες και πλακόστρωτα δρομάκια, όπου ξεχωρίζουν η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, προστάτιδα της Σαμοθράκης, το κάστρο των Γατελούζων και το Λαογραφικό Μουσείο, που κρατά ζωντανή την παράδοση του νησιού. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη και διανυκτέρευση.

Παρασκευή 22 Αυγούστου

Αναχώρηση το μεσημέρι για Κόρινθο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑