Ειδήσεις

Published on August 1st, 2014 | by fileto

0

Ο επαρχιακός Τύπος στην κρεμάλα των μνημονίων

Με την Φωτεινή Πιπιλή να τα βάζει με τους ελληναράδες της Ηλείας και τον υφυπουργό που πολεμάει την αυθαιρεσία στις ξαπλώστρες των παραλιών Γεράσιμο Γιακουμάτο να είναι υπέρμαχος του πολυνομοσχεδίου που βάζει λουκέτο στον επαρχιακό Τύπο, ο Τέρενς Κουίκ ξεσπαθώνει.
«Ο επαρχιακός Τύπος δεν μπορεί να οδηγηθεί στη κρεμάλα των μνημονίων» τόνισε ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, σχετικά με την αποστέρηση των προκηρύξεων από τα περιφερειακά ΜΜΕ, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

«Με την «απαγόρευση» των προκηρύξεων στα περιφερειακά έντυπα ΜΜΕ, η συγκυβέρνηση, εκτός της οικονομικής καταστροφής των Εντύπων, συνεργεί και στην αδιαφάνεια των διαγωνισμών ανάληψης δημοσίων έργων και στην μη γνωστοποίηση των αναδόχων και του κόστους του έργου που ανέλαβαν» συνέχισε ο κ. Κουίκ.

«Όχι. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να σκοτώσει τις εφημερίδες της περιφέρειας» υποστήριξε.

Ενημέρωσε μάλιστα πως ο εισηγητής των ΑΝΕΛ., Βουλευτής Ηρακλείου Κώστας Δαμαβολίτης, θα απαιτήσει στην Επιτροπή που μετέχει, να μην εφαρμοστεί το άρθρο 152 ως έχει.

«Εάν δεν έχουμε θετική εξέλιξη, οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση και στην Ολομέλεια από την άλλη Τρίτη, όπου στο συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο έχω οριστεί Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος» κατέληξε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ

Διατάξεις αντίστοιχες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού πλαισίου είναι αυτές που εισάγει το πολυνομοσχέδιο, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, αναφερόμενος στις διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο υφυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, θέτει τις βάσεις για μια ριζική μεταρρύθμιση στις δημόσιες συμβάσεις που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο για τα οικονομικά οφέλη αλλά και τα οφέλη από τα διαφάνεια.

Για τη στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία, ο κ. Γιακουμάτος μίλησε για στάση που εκθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι τις διατάξεις τις συγκεκριμένες θα μπορούσε να τις υπερψηφίσει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑