Ειδήσεις

Published on August 8th, 2014 | by fileto

0

Ο ΕΝΦΙΑ προκαλεί εμφράγματα στη Δράμα

Μεγάλα τα λάθη τα οποία επεσήμανε σύμφωνα με την Καθημερινή, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, αλλά κανείς δεν του έδωσε σημασίασημειώθηκαν στα εκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στη Δράμα, λόγω της υπέρογκου καταλογισμού σε ιδιοκτήτες ακινήτων.

Συγκεκριμένα 10 ημέρες πριν από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών – σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή – είχε ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα λάθη στον υπολογισμό των οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι επισημάνσεις που έγιναν όπως φαίνεται αγνοήθηκαν και αναρτήθηκαν τα εξωπραγματικά εκκαθαριστικά σημειώματα που αναστάτωσαν τόσο τους φορολογούμενους όσο και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει ακόμα ή καλύτερα δεν έχουν βρει τη σωστή διαδικασία για την επανακκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ χθες ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του φόρου, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη  και οι παραλείψεις.

Τα μεγαλύτερα λάθη του υπουργείου οικονομικών με τα υπέρογκα ποσά που καταλογίστηκαν σε ιδιοκτήτες ακινήτων παρουσιάστηκαν στις περιοχές: Τρικάλων, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ευρυτανίας, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Δράμας, Χίου, Κερκύρας και Ζακύνθου.

Έτσι εξηγείται που όσοι πήραν ειδικά στα χωριά της Δράμας το εκκαθαριστικό πήγαν να πάθουν συγκοπή από τις χρεώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑