Ειδήσεις

Published on August 16th, 2014 | by fileto

0

Κτίρια φαντάσματα τα κτίσματα της ΕΡΤ

Μέχρι να αποφασίσει το Κράτος για την τυχη των κτηρίων της ΕΡΤ ανα την Ελλάδα, πολλοί πιστεύουν ότι θα γίνουν στόχος βανδάλων οι οποίοι θα αρχίσουν να ξηλώνουν από μηχανήματα, μέχρι παράθυρα και πόρτες.

Οπως αναφέρουν οι typologies.gr από την τεράστια ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ, την οποία διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση παραχωρεί στη ΝΕΡΙΤ 20 ακίνητα.

Το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, το κτίριο της Μεσογείων 432, από το οποίο εξαιρείται το Αρχείο της ΕΡΤ (!), το οικόπεδο στην Κατεχάκη, με εξαίρεση τα κτίρια που έχουν ήδη μεταβιβαστεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το κτίριο της Μουρούζη, το οικόπεδο στο Ίλιον, καθώς και το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού.

Επιπλέον, παραχωρούνται τα οικόπεδα σε Πάτρα, Ρόδο, Ορεστιάδα, Ζάκυνθο, Πύργο, Ιωάννινα, Καβάλα, Λάρισα, Βόλο, Κομοτηνή, Σέρρες, Φλώρινα, Χανιά και Κέρκυρα.

Κι επειδή το ρεπορτάζ έχει και συνέχεια να σημειώσουμε πως το κτίριο της ΕΡΤ3 όμως, είναι η… ψυχή της ελεύθερης ΕΡΤ. Εργαζόμενοι που δεν δήλωσαν «υποταγή» στη μοίρα τους, κρατούν ζωντανή την ΕΡΤ, δίνουν φωνή σε όσους το έχουν ανάγκη. Ηταν δίπλα σε μεγάλα γεγονότα, όπως σε όσους προσπάθησαν να υλοποιηθεί – όπως κι έγινε – το δημοψήφισμα για το νερό, είναι δίπλα στους απεργούς της coca cola, στις καθαρίστριες, στους καθηγητές, στους σχολικούς φύλακες…

Επειδή λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών δε θέλει να βρεθεί αντιμέτωπο με άλλη μια… φασαρία πέταξε το «μπαλάκι» στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για τα κτίρια. Εκείνη θα αποφασίσει πότε θα πρέπει να εκκενωθεί το κτίριο και με ποιον τρόπο  Το λόγο τώρα για όλα θα τον έχει ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης.

Κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκκένωση του κτιρίου πριν απο την έναρξη της ΔΕΘ. Κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την ερχόμενη εβδομάδα. Επειδή όμως, ουδείς γνωρίζει πότε κι αν θα γίνει κάτι, ας μην κινδυνολογήσουμε. Ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός. Οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ είναι αποφασισμένοι όμως, να μην… μεταβιβαστούν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑