Lifestyle

Published on August 16th, 2014 | by fileto

0

Τα καλύτερα της Θάσου

Ενα θαυμάσιο άρθρο για τα καλύτερα σημεία της Θάσου επιλέξαμε από το travelstyle.gr το οποίο επισημαίνει:

ΛΙΜΕΝΑΣ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Με τη θάλασσα από τη μία πλευρά κι ένα πυκνό πευκοδάσος από την άλλη, η πρωτεύουσα της Θάσου είναι μια ζωντανή πόλη, με νυχτερινή ζωή εφάμιλλη των πιο κοσμικών νησιών του Αιγαίου. Παράλληλα, στα γραφικά στενά, κομψά μικρομάγαζα, ψαροταβέρνες και στέκια που αναδίδουν τη μυρωδιά του ούζου. Προχωρώντας προς την παραλία, οι επιλογές πληθαίνουν. Beach bars, cafes και εστιατόρια εκτείνονται κατά μήκος της για όλους όσοι αποζητούν ένα διάλειμμα.

Λιμένας Θάσος

ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ
Ακολουθώντας τις ταμπέλες από το παλιό λιμάνι θα οδηγηθείτε στο λόφο πάνω από τον Λιμένα, στην αρχαία πόλη της Θάσου, που χρονολογείται στο 700 π.X. Αρχικά θα δείτε τα ερείπια της Αγοράς, του πάλαι ποτέ πολιτισμικού και εμπορικού κέντρου. Από εκεί, μέσω ενός μικρού λιθόστρωτου, θα φτάσετε στο Αρχαίο Θέατρο του 5ου αι. π.Χ. Λίγο βορειότερα ορθώνεται η Ακρόπολη με τα απομεινάρια των ναών του Πυθίου Απόλλωνα και της Αθηνάς. Τέλος, επισκεφθείτε το κοντινό Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζει αξιόλογα εκθέματα.

BEACH REPORT
Πεντακάθαρες, προφυλαγμένες από δυνατούς ανέμους και με πεύκα που προσφέρουν άφθονη σκιά, οι παραλίες της Θάσου είναι από τις καλύτερες του Β. Αιγαίου. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη Μακρύαμμο, τη Γλυφάδα, τη Χρυσή Ακτή στη Σκάλα Ποταμιάς, τη Χρυσή Αμμουδιά στη Σκάλα Παναγιάς, τον Παράδεισο, την Ψιλή Άμμο, την Αλυκή, το Πευκάρι και αυτή των Mεταλλείων στα Λιμενάρια. Αξίζει, επίσης, να κάνετε το γύρο του νησιού, για να εντοπίσετε κολπίσκους και prive ακρογιαλιές!

ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ, ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ!
Ο μεγαλύτερος παραθαλάσσιος οικισμός της Θάσου, 41 χλμ. από τον Λιμένα, προσφέρει πλήθος επιλογών για διαμονή, φαγητό και έντονο nightlife. Σήμα κατατεθέν του το Παλατάκι -όπως αποκαλείται το οίκημα της εταιρείας που εκμεταλλευόταν τα ορυχεία σιδήρου- που δεσπόζει σε μια προεξοχή πάνω από τη θάλασσα. Στην ίδια περιοχή επισκεφθείτε την παραλία των Μεταλλείων για μια βουτιά πλάι στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις τους.

ΠΑΝΑΓΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ
Χτίστηκε στις αρχές του 18ου αι. και έχει διατηρήσει την αυθεντικότητά του. Το χωριό της Παναγίας -όπου υπάρχουν οι περισσότερες εκκλησίες του νησιού- με τα γάργαρα νερά και την υπέροχη Χρυσή Αμμουδιά έχει αναχθεί σε must προορισμό!

ΑΛΥΚΗ, ΙΧΝΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες στη Θάσο, η Αλυκή -κοντά στην Παναγία- είναι γνωστή τόσο για τις δυο μικρές ακτές της στις πλευρές μιας πευκόφυτης χερσονήσου όσο και για τον αρχαιολογικό της χώρο. Εκεί θα δείτε πολλά μνημεία, καθώς και τα λατομεία που λειτουργούσαν στο νησί από τον 6ο π.X. έως και τον 6ο μ.X. αιώνα.

ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΖΑΒΙΤΙ, ΟΡΕΙΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ
Στη δυτική πλευρά της Θάσου, το Μικρό και Μεγάλο Καζαβίτι, που απέχουν μεταξύ τους 500 μ., θα σας κάνουν να νιώσετε πως βρίσκεστε στην Πίνδο! Πέτρινα αρχοντικά με ξύλινους εξώστες και μια πλατεία με πλατάνια, καφενεδάκια και ταβέρνες με τοπικές λιχουδιές δημιουργούν ένα ιδεώδες σκηνικό για τους αμετανόητους λάτρεις των «ορεινών» διακοπών.

ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Ο παλαιότερος και πιο παραδοσιακός οικισμός της Θάσου βρίσκεται 55 χλμ. νότια της πόλης. Ταβέρνες που φημίζονται για το νοστιμότατο κατσικάκι τους, αρχοντόσπιτα -όπως αυτό του Χατζηγιώργη που έχει μετατραπεί σε λαογραφικό μουσείο- και υπέροχες πλακόστρωτες στέγες συνθέτουν το ξεχωριστό προφίλ του.

ΣΤΟΝ ΠΟΤΟ ΓΙΑ… ΠΟΤΟ!
Ένα εκπληκτικό χωριό, 48 χλμ. από τον Λιμένα, που τελευταία έχει αναχθεί σε τουριστικό θέρετρο. Προσφέρεται για ξέφρενη διασκέδαση και luxe διαμονή. Highlight οι θαλάσσιες δραστηριότητες και ο χορός στα beach bars της υπέροχης παραλίας του.

Θάσος

ΣΚΑΛΑ ΣΩΤΗΡΟΣ, TOP SECRET
Αν και κάποτε αντιστέκονταν σθεναρά στις «σειρήνες» του τουρισμού, σήμερα οι κάτοικοι του Σωτήρα είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις ομορφιές του τόπου τους… Το γνωστό για το ήπιο και ξερό κλίμα του χωριό ενδείκνυται για όσους ταλαιπωρούνται από ρευματισμούς και κατατάσσεται πλέον στους «ψαγμένους» και ανερχόμενους προορισμούς της Θάσου.

ΜΑΡΙΕΣ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
Πάρτε μια γεύση από αυθεντική ατμόσφαιρα ελληνικού νησιού, πριν την επέλαση του μαζικού τουρισμού, με μια επίσκεψη στις Μαριές. Από την κορυφή αυτού του αμφιθεατρικά χρισμένου χωριού θα απολαύσετε ένα απίθανο ηλιοβασίλεμα, ενώ στα ταβερνάκια της Σκάλας (της παραλίας του) κυριαρχεί το ολόφρεσκο ψάρι. Highlight, η κοντινή παραλία Ασπάς, η πιο όμορφη μη οργανωμένη της Θάσου με ρηχά νερά και ψιλή ζαχαρένια άμμο.

ΤΟΠΟΙ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ
Η Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ είναι η μεγαλύτερη και η πλέον γνωστή της Θάσου. Χτισμένη στο χείλος ενός γκρεμού, στα νότια του νησιού, χαρίζει εξαιρετική θέα στο Αιγαίο. Σε αυτήν φυλάσσεται ένα κομμάτι του Τιμίου Ήλου, δηλαδή ενός από τα καρφιά με τα οποία σταυρώθηκε ο Χριστός. Στο χωριό Παναγία, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την ομώνυμη εκκλησία με τις εικόνες του 14ου-17ου αι. και το ασπροκόκκινο λάβαρο του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου από την εποχή των Σταυροφοριών

ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
Για διαμονή υψηλών standards κάντε check in στο Alexandra Beach Thassos Spa Resort στον Ποτό και χαλαρώστε στο σύγχρονο spa του (τηλ. 25930 58000, www.alexandrabeach.gr) ή επιλέξτε ένα από τα 206 άνετα bungalows του Makryammos με την εκπληκτική θέα στον κόλπο της Μακρυάμμου. (Μακρύαμμος, τηλ. 25930 22101, www.makryammos-hotel.gr).

ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
Πάρτε μία γεύση από την τοπική κουζίνα δοκιμάζοντας εδέσματα, όπως κατσικάκι, χταποδοκεφτέδες, λιόκαυτα ψάρια και πατέρικα (λάχανα μαγειρεμένα με ντομάτα). Στον Λιμένα το εστιατόριο Σύμη φημίζεται για τη γαριδομακαρονάδα του και οι Μούσες για τους ουζομεζέδες τους. Στα ταβερνάκια του Θεολόγου το κατσικάκι έχει αναχθεί σε σπεσιαλιτέ, ενώ ο Λαμπίρης, εδώ και δεκαετίες, σερβίρει γεμιστό σουβλάκι στα κάρβουνα!

Θάσος

ΘΑΣΟΣ BYNIGHT
Η Θάσος δεν είναι από τα νησιά που «κάθονται» στην… ησυχία τους! Στον υπαίθριο χώρο της Αρκούδας, στα Λιμενάρια, διοργανώνονται live events, ενώ στην πίστα καλλίγραμμα κορμιά λικνίζονται μέχρι πρωίας. Στη Σκάλα Ποταμιάς, το Twins Club ανεβάζει τα ντεσιμπέλ της διασκέδασης με ξένες και ελληνικές επιτυχίες, ενώ o Μανδραγόρας ροκάρει με ήχους 80s και 90s. Bars και clubs θα ανακαλύψετε, επίσης, στον Λιμένα και στον Ποτό.

πηγη: http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id&id=1245


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑