Ειδήσεις

Published on August 28th, 2014 | by fileto

0

Κλοπές καυσίμων με προεκτάσεις στην Καβάλα

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, η ληστεία σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε, την 24-8-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πόλη της Καβάλας.

Από τις έρευνες των αστυνομικών εξιχνιάστηκαν επίσης, μία κλοπή δικύκλου και μία απόπειρα, καθώς επίσης και μία περίπτωση κλοπής καυσίμων από δίκυκλο, οι οποίες διεπράχθησαν τις νυχτερινές ώρες της 26/27-8-2014, στην Καβάλα.

Συνελήφθη χθες (27-8-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπές (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 43χρονος, χθες (27-8-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, παραβίασε το ρεζερβουάρ δίκυκλης μοτοσικλέτας και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ποσότητα καυσίμου.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν τον δράστη και επιχείρησαν να τον συλλάβουν. Αυτός, μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, επιβιβάστηκε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και επιχείρησε να διαφύγει, απορρίπτοντας στο έδαφος ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 23 εκατοστών, ένα κράνος και τρία κλειδιά, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, καθώς επίσης ένα λάστιχο ποτίσματος και ένα πλαστικό δοχείο, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και το σημείο της κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το δίκυκλο με το οποίο προσπάθησε να διαφύγει ο 43χρονος, το είχε αφαιρέσει, τις νυχτερινές ώρες της 26/27-8-2014, από την πόλη της Καβάλας, καθώς επίσης ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, επιχείρησε να αφαιρέσει, ακόμη μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη του.

Από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι ο 43χρονος, την 24-8-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε 70χρονο ημεδαπό και με την απειλή κυνηγετικού όπλου, αφαίρεσε την τσάντα του, η οποία περιείχε, μεταξύ άλλων, λαχεία συνολικής αξίας 400 ευρώ περίπου, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και καταλόγους κερδών από κληρώσεις λαχείων.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε δύο οικίες στις οποίες διαμένει ο δράστης, εντόπισαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:

  •  1 κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα
  •  2 μαχαίρια, συνολικού μήκους 33 και 29 εκατοστών
  •  4 καταλόγους κερδών από κληρώσεις λαχείων, τα οποία είχε αφαιρέσει κατά τη διάπραξη της ληστείας
  •  3 φυσιγγιοθήκες
  •  99 κυνηγετικά φυσίγγια
  •  2 σκούφοι
  •  1 καπέλο
  •  3 γάντια

Μέρος από τα κατασχεμένα αντικείμενα εντοπίσθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα του ενός σπιτιού.

Το αφαιρεθέν δίκυκλο μοτοποδήλατο και το κράνος, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑