Ειδήσεις

Published on August 30th, 2014 | by fileto

0

Θραύση το Καβαλιώτικο σταφύλι στην Ευρώπη

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, τα άκοκκα ελληνικά σταφύλια των ποικιλιών Thompson και Crimson, ιδιαίτερα αυτά που παράγονται στις ιδανικές κλιματικές συνθήκες της Κορινθίας, θεωρούνται κορυφαίας ποιότητας διεθνώς.

Η Ελλάδα, με κύριες περιοχές παραγωγής την Κορινθία, την Κρήτη (Ηράκλειο) και την Καβάλα, το 2012 παρήγαγε 292.700 τόνους επιτραπέζιων σταφυλιών (μόνο η Ιταλία μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών παρήγαγε περισσότερα). Πέρυσι, 89.100 τόνοι εξήχθησαν στο εξωτερικό, αποφέροντας συνάλλαγμα 124,7 εκατ. ευρώ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑