Ειδήσεις

Published on September 5th, 2014 | by fileto

0

Αναζητούνται ιδιώτες για τις μονάδες της ΕΑΣ Ροδόπης

Η κραταιά ΕΑΣ Ροδόπης, μετά από συνολικά 106 έτη συνεχούς λειτουργίας θα περιέλθει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εξαιτίας των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Χθες στην γενική συνέλευση που έγινε στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου προκλήθηκε ένταση και χρειάστηκε η παρουσία της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνευματα.

Τελικά αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε ενοικίαση των περιουσιακών στοιχείων της Ένωσης και ιδιαίτερα του τυροκομείου το οποίο αποτελεί μια υγιή επιχείρηση.

Η αρχή εγινε από το Τυροκομείο της ένα από τα πιο σύχγρονα της περιοχής το οποίο έκλεισε πριν από λίγο καιρό αφήνοντας ξεκρέμαστους 36 αιγοπροβατοτρόφους της περιοχής με τους οποίους είχε συνεργασία.

Τα χρέη της ΕΑΣ Ροδόπης, αν και έχουν την εγγύηση του δημοσίου, ανέρχονται σε πάνω από 20 εκατ. ευρώ, ενώ η έλλειψη ρευστότητας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και ήδη είχε επίπτωση και στην αδυναμία παρακολούθησης της ρύθμισης που είχε γίνει με το ΙΚΑ, όπου τα χρέη υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ και ήδη έχει καταπέσει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑