Ειδήσεις

Published on September 5th, 2014 | by fileto

0

Παρακολουθεί από κοντά τον ΤΑΡ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Το παρόν στη σύσκεψη που οργανώθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την όδευση του αγωγού T.A.P. από την περιοχή, έδωσε ο βουλευτής Νομού Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή όδευσης του αγωγού και η μετατόπισή του βορειότερα, ώστε να μην διασχίζει τα τενάγη Φίλιππων, κρίνεται καταρχήν ικανοποιητική, ο βουλευτής υποστήριξε ότι η ιδανική λύση είναι η βόρεια ορεινή όδευση του αγωγού, συμφωνώντας με τη θέση των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, του Δήμου Καβάλας και του αγροτικού συλλόγου Καβάλας.

Ζητήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρία να εξετάσει κι αυτό το σενάριο, ώστε να μη θίγεται καμία οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα και όλοι οι παράγοντες Καβάλας και Δράμας να μείνουν ικανοποιημένοι.

Επιπλέον, ο Ν. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, που ήταν παρών στη σύσκεψη, να επισκεφτεί την Καβάλα, ώστε να έχει προσωπική εικόνα. Η εκτίμηση είναι, ότι στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στο θέμα αυτό, αφού η κατασκευάστρια εταιρία πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε τεχνικά ζητήματα επί των οποίων παραμένουν οι ασάφειες, ενώ ο υπουργός Π.Ε.Κ.Α., Γιάννης Μανιάτης, καλείται να υπογράψει την διακρατική συμφωνία για τον αγωγό στις 10 Σεπτεμβρίου 2014.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑