Ειδήσεις

Published on September 11th, 2014 | by fileto

0

Ο Γιόζεφ Άκερμαν επιστρέφει στη Σαμοθράκη

Το Σάββατο 11.10.2014 στη Σαμοθράκη, θα διεξαχθεί συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: «Η Πράξη είναι Προτιμότερη από τη Θεωρία», με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Josef Ackermann.

Θα συζητηθούν η ανάπτυξη και χρηματοδότηση της Σαμοθράκης, με συγκεκριμένες πλέον χρονικές προδιαγραφές, όπως το άκρως απαραίτητο αεροδρόμιο ,  υποδομές όπως θαλάσσιες μεταφορές, δρόμοι,  βιολογικός καθαρισμός απορριμμάτων,  τουρισμός προσανατολισμένος στη φύση, αγροτουρισμός, πολιτισμικός τουρισμός  συμπεριλαμβανομένου και του θρησκευτικού τουρισμού, ιαματικός τουρισμός.

Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα πιο σημαντικά νησιά παγκοσμίως, όχι μόνο για τη φυσική ιδιομορφία του, άλλα για τον αρχαιότερο πολυπολιτισμό της Ευρώπης. Είναι το Νησί της Νίκης και της Αρσινόης.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν  τραπεζίτες και πολιτικοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η λίστα των ομιλητών θα ανακοινωθεί στο τελικό πρόγραμμα.

Το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, από την εφημερίδα «Καθημερινή».

Μετά το Στρογγυλό Τραπέζι ακολουθεί παρουσίαση της νέας συλλογής της εταιρείας ArsinoedeThrace, AdT: «Οι νύμφες της Αρσινόης – 2015». Παρουσιάζει η κ. Βίκυ Μπαφατάκη, δημοσιογράφος και αρχαιολόγος, η οποία θα μας μεταφέρει στον κόσμο της Βασίλισσας Αρσινόης.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις είναι κλειστές και η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πρόσκληση.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑