Ειδήσεις

Published on September 13th, 2014 | by fileto

0

Θα ψάξουν για λίρες και θυσαυρό στις Φέρες Έβρου

Πληροφορίες θέλουν χρυσό, λίρες και κειμήλια τεράστιας αξίας να βρίσκονται θαμμένα στις Φέρες. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης έδωσε άδεια σε τέσσερα άτομα από την Ξάνθη να ερευνήσουν την περιοχή προς αναζήτηση του θησαυρού.

Λέγεται πως λίρες και κειμήλια έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν παλιά  το Αστυνομικό Τμήμα Φερών. Οι ανασκαφές θα ξεκινήσουν άμεσα υπό την εποπτεία πέντε δημοσίων υπαλλήλων, σε ημερομηνίες που θα οριστούν από την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Έβρου και θα έχουν αυστηρό ωράριο (8:00-15:30).

Σύμφωνα με το νόμο, αν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών εντοπιστούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, αυτά θα παραδοθούν αμέσως στην Αρχαιολογική υπηρεσία, χωρίς διαπραγματεύσεις. Σε περίπτωση ευρέσεως του πολυπόθητου θησαυρού, εκείνος αφού πρώτα καταμετρηθεί, θα παραδοθεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αντίστοιχες άδειες έχουν δοθεί και στο παρελθόν, για ανασκαφές σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχουν θησαυροί τεράστιας αξίας θαμμένοι στη γη. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνη που έχουν προβεί σε παράνομες ενέργειες για να βρουν χρυσό χωρίς πρώτα να ενημερώσουν τους αρμόδιου φορείς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑