Άποψη - Γνώμη

Published on September 21st, 2014 | by fileto

0

Δεν θα έχει τέλος αυτό το πανηγύρι

Kανείς δεν μας λέει πως θα τελειώσει αυτός ο ορυμαγδός των παθών μας με την οικονομική κρίση να έχει γονατίσει όλους τους Έλληνες.

Ντόπιοι και ξένοι Πινόκιο εκτοξεύουν υποσχέσεις και λόγια γεμάτα αέρα αλλά για την ταμπακιέρα ουδείς λόγος γίνεται.

Οι φόροι πέφτουν στα κεφάλια μας σαν πέτρες, οι μεταρρυθμίσεις ούτε που κουνάνε  τον αέρα του μετασχηματισμού του κράτους σε μια σύγχρονη μηχανή και από την άλλη η ανεργία και η ανάπτυξη να είναι κενό γράμμα στην καθημερινή ατζέντα της κυβέρνησης.

Το μόνο που κάνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι να εξαπολύουν ατάκες οι οποίες είναι αδιάφορες για τον λαό και δεν αφήνουν περιθώρια σοβαρότητας για μια σύγχρονη πολιτική  σκέψη.

Ακούς για παράδειγμα τον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη να βγαίνει στο γυαλί να τα χώνει στον ΣΥΡΙΖΑ και να μας λέει «Έχουμε τη δυνατότητα να μη ζητάμε δανεικά», και υπογραμμίζει ότι «μέχρι τώρα ήμασταν κάτω απ’ το νερό και μας έδιναν ανάσες, τώρα είμαστε πάνω απ’  το νερό και θέλουμε να μας δώσουν ώθηση». Το ποιοι θα μας δώσουν ώθηση δεν μας το διευκρινίζει.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου παίζεται το ένα μέρος του δράματός μας και από την έδρα του ΔΝΤ λένε ότι «Δεν υποχρεώνει κανένας την Ελλάδα, να λάβει τα χρήματα του Ταμείου εάν οι ελληνικές αρχές πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές». Και συνεχίζουν…

Εάν διακοπεί η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ, μετά την πιθανή άρνηση της Ελλάδας να αποδεχθεί τα εναπομείναντα δάνεια, τότε το Ταμείο θα επισκέπτεται την Αθήνα δύο φορές το χρόνο για να ελέγχει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Εάν η Ελλάδα αποπληρώσει τα δανεικά που έλαβε από το ΔΝΤ, τότε οι αξιωματούχοι θα επισκέπτονται την Αθήνα μόνο μία φορά το χρόνο. Φέξε μου και γλίστρησα…

Από την άλλη πλευρά οι φίλοι μας οι Γερμανοί.

Η κυβέρνηση αναμένει από το Βερολίνο να υπάρξει κατανόηση προς τις ελληνικές θέσεις». Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Κατανόηση ναι αλλά με ποιο μπακράουντ θέσεων, στόχων και πολιτικής;

Θέλει η κυβέρνηση να κρατηθεί άλλα δύο χρόνια στην εξουσία για να πετύχει τι;

Αυτό θέλουμε να το ξεκαθαρίσουν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος αλλά και όσοι βουλευτές δεν θέλουν να χάσουν για τα επόμενα δύο χρόνια το μηνιάτικό τους και σκέφτονται να ψηφίζουν νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Το τσιτάτο ότι ο Τσίπρας είναι αφερέγγυος είναι σαθρό πλέον και οι Γερμανοί ακόμη το έχουν αποδεχθεί ότι το να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Μάλιστα σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλε η μορφή Τσίπρας δεν συνιστά πλέον μπαμπούλα για το γερμανικό πολιτικό κόσμο. Στους κυβερνητικούς κύκλους της Γερμανίας και κυρίως στο σοσιαλδημοκρατικό στρατόπεδο, οι ιθύνοντες γνωρίζουν καλά ότι το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τον Τσίπρα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος των σχέσεων της ΕΕ με την Ελλάδα. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει σαφώς θέση υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη.

Να και ο αισιόδοξος της παρέας! Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

«Ο κύκλος των μνημονίων φτάνει στο τέλος του. Λίγα έχουν απομείνει να γίνουν» επεσήμανε ο υπουργός στο ΒΗΜΑ.

«Σας διαβεβαιώνω, η Ελλάδα μέσω του χρηματοδοτικού της προγράμματος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της. Εξάλλου, οι αγορές έχουν δείξει τους τελευταίους μήνες και σε πολύ δύσκολες συνθήκες ότι εμπιστεύονται πλέον την ελληνική οικονομία. Οι αξιολογικοί οίκοι μάς αναβαθμίζουν διαρκώς και τα επιτόκια δανεισμού από την ελεύθερη αγορά μειώνονται» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα, δήλωσε κατηγορηματικά «Δεν θα χρειαστούμε τρίτο πακέτο στήριξης, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

Ναι είναι βιώσιμο το χρέος αλλά από την άλλη η ανεργία είναι στο φουλ, το ασφαλιστικό δέχεται τέτοια πίεση που οι σημερινοί 50άρηδες είναι αμφίβολο αν πάρουν σύνταξη στα 60.

Οι νεώτεροι είναι επίσης αμφίβολο αν θα προλάβουν να χαρούν μια τέτοια ύψιστη κοινωνική απολαβή την οποία θα πληρώσουν χρυσή μέχρι την στιγμή της συμπλήρωσης της νομίμου ηλικίας.

Άσε μια αυτά το κόκκινα δάνεια τα οποία στόμα να είχαν να μιλήσουν και για τα οποία παραμιλούν αυτοί που τα πήραν και αναθεματίζουν την ώρα και την στιγμή που αποφάσισαν να αποκτήσουν σπίτι.

Ο υπουργός μας αναφερόμενος στα περιβόητα «κόκκινα δάνεια», μίλησε για τον «εξωδικαστικό συμβιβασμό, που σε εθελοντική βάση επιταχύνει τη διευθέτηση των δανείων σε καθυστέρηση» και τόνισε: «Έχουμε ισχυρούς και κοινωνικά κρίσιμους λόγους να ξεπεράσουμε το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», με διαφάνεια υπέρ του συνεπούς ή πραγματικά ανήμπορου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του δανειολήπτη και κατά όσων ακολουθούν τη μέθοδο του μπαταχτσή, εις βάρος των πολλών».

Με λίγα λόγια άντε ξεκουμπιστείτε και αφήστε τις τράπεζες να κάνουν τον νοικοκύρη με τα δικά σας λεφτά, ανόητοι Έλληνες!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑