Ειδήσεις

Published on September 24th, 2014 | by fileto

0

Ένεση ελπίδας για τους Έλληνες το εύρημα της Αμφίπολης

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, έπειτα από έξι χρόνια λιτότητας και σφίξιμο του ζωναριού, η Ελλάδα αναδύθηκε και επλίζει μέσα από τον τύμβο της Αμφίπολης και τουλάχιστον επανέφερε τα θέματα του πολιτισμού στην καθημερινή ατζέντα.

Η κρίση επέβαλε σκληρούς όρους, σημειώνει το άρθρο, έτσι κόπηκαν προϋπολογισμοί, μειώθηκε το προσωπικό φύλαξης των μουσείων, έτσι η τωρινή ανακάλυψη αναμένεται να έχει και ένα συγκεκριμένο οικονομικό όφελος για τη χώρα, πέραν της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Στίβεν Μίλερ, καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Berkley, ο οποίος είχε εργαστεί στην ανασκαφή της Νεμέας το 1973 αλλά και στην Αμφίπολη το 1970, σημειώνει: «Πολλοί αρχαιολόγοι εντός του υπουργείου είναι αντίθετοι με το να έρχονται χρήματα μέσω των μνημείων. Το θεωρούν ντροπή».

Ομως, δεν φαίνεται να υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο για την Αμφίπολη επισημαίνει το πρακτορείο για την ανάδειξη και επιχειρηματική αξιοποίηση της περιοχής. Αν το είχαν οι Ιταλοί τονίζει θα είχαν κάνει ένα bussines plan αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί, γιατί στην Ελλάδα λειπει η ελπίδα, καταλήγει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑