Ειδήσεις

Published on September 26th, 2014 | by fileto

0

Καταδίκη από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για βεβήλωση μνημείου στην Καβάλα

Τη βεβήλωση του μνημείου που στήθηκε από το ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Καβάλας από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, μετά την καταγγελία που προηγήθηκε από το τοπικό ΚΚΕ.

όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ: “Τέτοιου είδους ενέργειες αποδεικνύουν ότι οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί, που πριν ένα χρόνο δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα – χτύπησαν εργάτες στο Πέραμα, θέλουν τον λαό μας υποταγμένο, να μην έχει γνώση του αγωνιστικού του παρελθόντος, να μην ξέρει ότι το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, με κύριο αιμοδότη το Κ.Κ.Ε., απελευθέρωσαν την πατρίδα μας, όπως και την πόλη μας από την τριπλή κατοχή των φασιστών – ναζιστών Γερμανών, Ιταλών, Βούλγαρων. Δείχνουν, για ακόμα μία φορά, το μίσος τους απέναντι στους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού μας”.

Ευθύνες έχουν και όλοι όσοι ρίχνουν νερό στον μύλο της παραχάραξης της ιστορίας, όσοι διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια για το ποιος τελικά και αν απελευθέρωσε την πόλη μας.

Όπως και αυτοί που με συναντήσεις και άλλες φανερές και υπόγειες συνευρέσεις δίνουν βήμα και χώρο στα ψηφοδέλτια τους (στις πρόσφατες τοπικές εκλογές) στα κάθε λογής φασιστοειδή.

Στον ίδιο τόνο ήταν και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τονίζει ότι: “η απελευθέρωση της πόλης ήταν χωρίς αμφιβολία μια πατριωτική ενέργεια, όπως και ο μεγαλειώδης αγώνας που έδωσαν χιλιάδες Ελλήνων ενάντια στους φασίστες κατακτητές”.

“Αυτοί που σήμερα βεβήλωσαν το μνημείο, βεβηλώνουν την ιστορική μνήμη για να μπορούν να παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, προσθέτοντας ότι “θέλουν να μην θυμόμαστε τα φρικτά εγκλήματα των φασιστών στην περιοχή μας, λίγες μάλιστα ημέρες πριν την επέτειο της σφαγής εκατοντάδων πατριωτών στην γειτονική Δράμα από τους Βουλγάρους φασίστες κατακτητές”.

“Η ιστορία δεν αλλάζει, αυτός ο τόπος που τόσα έχει υποφέρει από τον ναζισμό, τον φασισμό και τον εθνικισμό, έχει ήδη καταδικάσει τους απογόνους των δοσίλογων και των συνεργατών του κατακτητή”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑