Ειδήσεις

Published on October 1st, 2014 | by fileto

0

Ποιός έπεισε τον Β. Κικίλια να ανοίξει την σχολή αστυνομίας;

Την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής ανακοίνωσε μέσω του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

«Χθες το βράδυ ωρίμασαν οι συνθήκες, έδωσα εντολή και ήδη εξέδωσε τη διαταγή ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, για λόγους δημόσιας τάξης και επιχειρησιακής τακτικής του σώματος, αλλά και όχι μόνο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η πραγματική επιθυμία της τοπικής κοινωνίας που είναι ουσιαστικά το κλείσιμο του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών Κομοτηνής και η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Και πρόσθεσε: «Το πρώτο ταξίδι το οποίο κάναμε μετά από 2,5 μήνες ήταν στον Εβρο και στη Θράκη. Και τα πράγματα τα είδαμε. Είχα δώσει λοιπόν μία υπόσχεση και στον Μητροπολίτη Κομοτηνής και στον Περιφερειάρχη και στους τοπικούς φορείς και στους βουλευτές ότι αυτό το οποίο ο προηγούμενος υπουργός είχε υποσχεθεί, ότι δεν θα είναι μόνιμη αυτή η ιστορία και με δεδομένο ότι έχουμε ανάγκη τη φύλαξη την αστυνομική, σε δύο νομούς και στον συγκεκριμένο, της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων. Νομίζω, ότι η Ελληνική Αστυνομία πράττει σωστά».

Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης ο υπουργός Δημοσίας Τάξης σημείωσε: «Οι Ελληνες είμαστε και φιλόξενος λαός και δεν είμαστε ρατσιστές και έχουμε υπάρξει ήδη πρόσφυγες στο παρελθόν. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα από μία αποσταθεροποίηση της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Βλέπουμε τη μία χώρα πίσω από την άλλη και αυτό το δράμα των δύστυχων προσφύγων. Δεν παύουν όμως να είναι παράνομοι μετανάστες και δεν παύει αυτή η χώρα να έχει υποστεί έναν βίαιο εποικισμό τις τελευταίες δεκαετίες. Το αποκορύφωμά του το οποίο ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Και τόνισε: «Θέλω να ομολογήσω ότι μετά τις ενέργειες των τελευταίων κυβερνήσεων και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θράκη, τον Εβρο, υπάρχει μία σαφής αλλαγή και ένας φραγμός στην εισροή παράνομων μεταναστών από τον Βορρά. Ομως από τα θαλάσσια σύνορά μας, τα οποία είναι 16,5 χιλιάδες χιλιόμετρα, αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και τα νούμερα ανεβαίνουν. Καλώς λοιπόν και χαιρετίζουμε την ανάληψη της επιτροπής μαζί με άλλα θέματα για το πολύ σημαντικό της παράνομης μετανάστευσης από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και περιμένουμε πολλά και από αυτόν, αλλά και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαστε Ευρώπη 2 ή 3 ταχυτήτων, δεν χωριζόμαστε σε νότο ή βορρά και λίαν συντόμως όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να συνεισφέρουν στα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα».

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Με πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη τροποποιείται η 7001/2/1464 από 21-11-2012 απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας «ίδρυση Υπηρεσιών Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών» (Β΄3091).

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε για τη συγκεκριμένη απόφαση: «Η δημιουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στην Κομοτηνή ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, που εκείνη τη στιγμή είχε συγκεκριμένα γεωγραφικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Σήμερα λοιπόν, που οι συνθήκες ωρίμασαν, λόγοι δημόσιας τάξης, επιχειρησιακής τακτικής του σώματος και όχι μόνο, επιβάλλουν την αποκατάσταση της πραγματικής επιθυμίας της τοπικής κοινωνίας, που δεν είναι άλλη από την επαναλειτουργία της σχολής αστυφυλάκων στην Κομοτηνή και τη μετακίνηση των μεταναστών στους άλλους υπάρχοντες χώρους.

Και για να μην παρερμηνευτώ, λέγοντας επιχειρησιακή τακτική εννοώ την αποδέσμευση του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού και την επιστροφή του στις πόλεις από τις οποίες μετακινήθηκε, όπου και θα ενισχύσουν το υπάρχον πλέγμα εμφανούς αστυνόμευσης σε αυτές».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑