Ειδήσεις

Published on October 4th, 2014 | by fileto

0

Καβάλα και Θεσσαλονίκη γέμισαν από Τούρκους τουρίστες

Η γιορτή των μουσουλμάνωνη κουρμπαν μπαιράμ έφερε χιλιάδες Τούρκους  τουρίστες σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Από το πρωί σήμερα τους βλέπεις με τις φωτογραφικές τους μηχανές να αποθανατίζουν σκηνές από το Σαββατιάτικο παζάρι, την θάλασσα, τα μνημεία, τους ανθρώπους, τα καφέ, τα καφεκοπτεία, την κίνηση στους δρόμους.

Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου (που εορτάζεται ο θάνατος Κεμάλ Ατατούρκ), περίπου 10.000 Τούρκοι υπολογίζεται ότι θα επιλέξουν τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Ήδη, για το τριήμερο που διανύουμε, τα ξενοδοχεία Καβάλας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτα, με περισσότερες από επτά στις δέκα κρατήσεις (ποσοστό άνω του 70%) να προέρχονται από την Τουρκία. Οι

Στην Εγνατία Οδό καταλαβαίνεις την μαζική είσοδο Τούρκων τουριστών, καθώς και μουσουλμάνων από την νότια Βουλγαρία η οποία έχει και εκλογές αύριο.

Συνολικά φέτος αναμένονται 45.000-50.000 τουρίστες από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε στην δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, σημειώνει το πρακτορείο ότι έως και 1500 επιπλέον διανυκτερεύσεις τουριστών από την Τουρκία αναμένεται να “προσθέσει” στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης η συμφωνία της αεροπορικής εταιρείας “Turkish Airlines” με τον τουριστικό οργανισμό “Ambotis Tours Air Service” για τη μαζική αγορά αεροπορικών εισιτηρίων και τη διάθεσή τους σε τουριστικά πρακτορεία της Ελλάδας και της Τουρκίας σε χαμηλές τιμές, κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ήδη, ο τουριστικός οργανισμός αγόρασε μεγάλο αριθμό θέσεων για το διάστημα από 15 Οκτωβρίου μέχρι 15 Μαρτίου, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές του διαδικτύου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑