Εκδηλώσεις

Published on October 8th, 2014 | by fileto

0

Εβρίτες ήρωες στη Μάχη της Κρήτης

Τιμητική εκδήλωση για τους 300 Εβρίτες ήρωες που πολέμησαν κατά των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.
Οι Εβρίτες στρατιώτες είχαν μεταφερθεί στην Μεγαλόνησο το 1941, έδωσαν θαρραλέα την μάχη κατά του κατακτητή μαζί με άλλους Έλληνες, ορισμένοι εξ αυτών έπεσαν στο πεδίο της μάχης, άλλοι αιχμαλωτίστηκαν και μετά τον πόλεμο επέστρεψαν στην πατρίδα.
Για το γεγονός αυτό εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ορεστιάδα το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδος και στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30 στο Νομαρχείο Έβρου.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Ρουσσόπουλου, που είναι εις εκ των 300 Εβριτών με καταγωγή από το Νέο Χειμώνιο.
Τις εκδηλώσεις θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Σταύρος Παπαθανάκης στην Ορεστιάδα και Κολιός Δημήτριος στην Αλεξ/πόλη.
Ιστορική αναδρομή θα γίνει από την κ. Τζιβελέκη Μαίρη, εγγονή φονευθέντος Εβρίτη, την κ. Θεοδωρακοπούλου Ελένη, κόρη του συγγραφέα, την κ. Μητσοτάκη Κλαίρη συγγραφέα και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ, τον  κ. Μαμαλάκη Κων/νο, σύμβουλο σε θέματα νεότερης ιστορίας του Ι.Μ.Κ ,τον κ. Σαραντίδη Σαράντη εκπαιδευτικό και ηθοποιό «ΔΙΟΝΥΣΟΥ» (Ορεστιάδα), τις φιλολόγους κ. Μπρίτσου Ελένη (Αλεξ/πολη) και την κ. Λιολιοσίδου Θεοδώρα (Ορεστιάδα).
Θα τιμήσουν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους, ο Σύλλογος Νεολαίας Ορεστιάδας «ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ» στην Ορεστιάδα και ο Σύλλογος Κρητών Νομού Εβρου «Ο ΜΙΝΩΑΣ» στην Αλεξανδρούπολη.
πηγη: gatzoli


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑