Ειδήσεις

Published on October 10th, 2014 | by fileto

0

Οικονομικά και επίδειξη μόδας για τον Άκερμαν στη Σαμοθράκη

Όλα είναι έτοιμα για την άφιξη του Γιόζεφ Άκερμαν και των συνομιλητών του στο στρογγυλό τραπέζι διαλόγου που θα στηθεί στη Σαμοθράκη αύριο με θέμα “Η πράξη είναι προτιμότερη της θεωρίας”.

Στο τραπέζι θα καθίσουν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιος Παυλίδης (ή μάλλον κάποιος εκπρόσωπός του, λόγω άλλων υποχρεώσεών του στην Αθήνα), ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας και ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας Νίκος Δημοσθένους.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης και περιλαμβάνει τις θεματικές της ανάπτυξης και της χρηματοδότησης, των υποδομών, του πολιτισμού και του τουρισμού για το νησί της Σαμοθράκης. Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής θα γίνει τελετή τιμητικής διάκρισης του Γιόζεφ Άκερμαν από τον δήμο Σαμοθράκης.

ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΨΗΛΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής με τίτλο «Οι νύμφες της Αρσινόης» από την εταιρεία AdT («Arsinoe de Thrace»), που θα παρουσιάσει δημιουργίες της εμπνευσμένες από την ιστορία της Σαμοθράκης και ιδίως από το σπουδαίο άγαλμα της Νίκης και από τη βασίλισσα Αρσινόη της Θράκης.

Την επίδειξη θα παρουσιάσει η αρχαιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, γενική γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, που θεσμοθετήθηκαν πριν από 11 χρόνια από τον κληρικό του Βατικανού και καθηγητή Νομικής Don Bruno Lima και έχουν σκοπό τη διάδοση του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, της φιλίας των εθνών και των ανθρώπινων αξιών.

Μάλιστα, ο ιδρυτής του θεσμού θα είναι επίσης παρών στη Σαμοθράκη, όπως και ο διάσημος έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και η σολίστ Ζωή Τηγανούρια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑