Ειδήσεις

Published on October 11th, 2014 | by fileto

0

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ

Μετά από τη χθεσινή διαδικασία ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης εξελέγει πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ με αντιπρόεδρο την Δήμητρα Τσανάκα δήμαρχο Καβάλας και Γραμματέα τον Θόδωρο Αθανασιάδη δημοτικό σύμβουλο του δήμου Προσοτσάνης.

Εν τω μεταξύ δήμαρχοι μεταξύ άλλων και ο κ. Λαμπάκης, ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο να εφαρμοσθεί το Άρθρο 30 του Προεδρικού Διατάγματος 75/2011 για τις Εκλογές στην ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το οποίο, η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγει το Διοικητικό της Συμβούλιο το αργότερο έως την 15η Οκτωβρίου.

ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:

«α) Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο,

Κοινοποίηση:

β) Πρόεδρο ΚΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη

γ) Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη

δ) Προέδρους Κομμάτων

Η εκλογή των οργάνων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έχει ιδιαίτερη θεσμική και πολιτική αξία και πραγματοποιείται σε μία περίοδο που η αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ένα κρίσιμο κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο. Όπως όλοι γνωρίζουν, η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται βάση συγκεκριμένης νομοθεσίας, καθώς και σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 30 του Προεδρικού Διατάγματος 75/2011 η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγει το Διοικητικό της Συμβούλιο, το αργότερο έως τη 15η Οκτωβρίου και συγκαλείται για το σκοπό αυτό από το Δήμαρχο Αθηναίων (ή αν κωλύεται από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης). Η δε πρόσκληση αυτή κοινοποιείται από τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ σε όλους τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) όλης της χώρας.

Αυτή η διαδικασία είναι ξεκάθαρη, σαφής, συγκεκριμένη και γνωστή στους αρμόδιους κατά το νόμο κ.κ. Δημάρχους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης από τις 7 Αυγούστου 2014. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης της ρητής αυτής διαδικασίας και απόπειρα μετακύλισης του χρόνου των εκλογών για μετά τη 15η Οκτωβρίου, είναι είτε δείγμα παντελούς ανικανότητας και αδιαφορίας, είτε ενσυνείδητη προσπάθεια καθυστέρησης των εκλογών με πολιτικό και εκλογικό δόλο.

Ως άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σεβόμαστε τους θεσμούς, τους νόμους αλλά το κυριότερο το κύρος της ΚΕΔΕ αλλά και όλων των συναδέλφων, εκτιμούμε ότι αποτελεί ενσυνείδητη και σχεδιασμένη πράξη προσωπικού και εκλογικού σχεδιασμού του κ. Καμίνη.

Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτικές, εκλογικές ή αυτοδιοικητικές απόψεις ή φιλοδοξίες, είναι απαράδεκτο και τουλάχιστον επικίνδυνο να παραβιάζουμε τους νόμους και να παίζουμε με τους θεσμούς μόνο και μόνο επειδή έτσι εκτιμούμε ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερη τύχη στις εκλογικές διαδικασίες. Ακόμα περισσότερο δε, όταν ο νυν δήμαρχος Αθηναίων έχει την ιδιότητα του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν Συνήγορος του Πολίτη. Έστω την τελευταία στιγμή, τον καλούμε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστεί το θεσμικό του ρόλο και να εκκινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ έως τις 15/10, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Λαμπάκης Ευάγγελος, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Πατούλης Γιώργος, Δήμαρχος Αμαρουσίου

Καφαντάρης Δημήτριος, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος

Καραγιάννης Ιωάννης, Δήμαρχος Λαγκαδά

Κωτσός Γεώργιος, Δήμαρχος Μουζακίου»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑