Ειδήσεις

Published on October 12th, 2014 | by fileto

0

Καμία δέσμευση για Σαμοθράκη ο κ. Άκερμαν

Τελικά αυτό που βγήκε σαν εικόνα από την ομιλία του Γιόζεφ Άκερμαν στη Σαμοθράκη χθες κατά τη διάρκεια της στρογγυλής τράπεζας που διοργανώθηκε, ήταν μια χλιαρή αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης χωρίς βάθος.

Πιθανόν στο παρασκήνιο να συζητήθηκαν πολύ περισσότερα και πιο ουσιαστικά από το πρώην αφεντικό της Ντόιτσε Μπανκ.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο κ. Ακερμαν αναφέρθηκε και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σαμοθράκης, τη θέση, την ιστορία και τη μυθολογία, το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, λέγοντας ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη προοπτική. Θα μπορούσε είπε η Σαμοθράκη θα μπορούσε, να γίνει ένα διεθνές κέντρο ιαματικού τουρισμού και ένα κέντρο σκέψης και συναντησης των ανθρώπων της.

Αυτά η Σαμοθράκη τα έχει ακούσει ουκ ολίγες φορές και στο παρελθόν, αλλά ακόμη παραμένει ένα προπύργιο της υπανάπτυξης και του καθαρού φυσικού της τοπίου.

Στους συνομιλητές της τράπεζας ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Θράκης και της «Αρσινόης της Θράκης» Κατερίνα Καραγιάννη, η επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Action Aid και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο πρόεδρος διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca αιδεσιμότατος Μπρούνο Λίμα και η γενική γραμματέας των βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη, ο βουλευτής Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η σολίστ του ακορντεόν και Σαμοθρακίτισσα Ζωή Τηγανούρια, κ.ά.

Ο κ. Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε για μελέτες σχετικά με την λειτουργία αεροδρομίου στο νησί, η κ. Μητσοτάκη τόνισε για τα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά για την Νίκη της Σαμοθράκης, ενώ ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης σημείωσε τη θετική συμβολή του κ. Άκερμαν στην αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τις παρεμβάσεις του για την ελληνική της πτυχή. «Μοναδική ευκαιρία για τη Θράκη να κερδίσει ένα τόσο σημαντικό φίλο. Ο νέος συμπατριώτης μου γρήγορα θα καταλάβει τη μεγάλη γεωστρατηγική της αξία και θα συμβάλει στην ανάδειξή της» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.