Εκδηλώσεις

Published on October 15th, 2014 | by fileto

0

Μοναδικό ταλέντο ο Αποστόλης Ιτσκούδης από την Ορεστάδα

Η Myrό Gallery της Θεσσαλονίκης έχει την χαρά να σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Αποστόλη Ιτσκούδη με τίτλο “Καθημερινές Ιστορίες” την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ.

“Καθημερινές Ιστορίες” είναι οι ιστορίες που συμβαίνουν γύρω μας, δίπλα μας, μέσα μας. Ιστορίες που φανερώνουν τη δική τους αλήθεια , τη δική τους πραγματικότητα, το δικό τους όνειρο. Μοιάζει σαν κανείς να μην κοντοστέκεται να τους αφιερώσει λίγο χρόνο, χώρο και ενέργεια. Στρέφουμε αλλού το βλέμμα και την προσοχή μας φοβούμενοι μην διαταραχθεί η “όμορφη” και “τακτοποιημένη” εικόνα της καθημερινότητάς μας. Είναι αυτό που απορρίπτει κανείς εκ των προτέρων, διότι θεωρεί ότι δεν είναι δικό του, αλλά αναφέρεται μονάχα στον διπλανό του. Μπορεί, όμως, άραγε να βιαστεί κάποιος να αποκόψει τον εαυτό από αυτές; Να τον βάλει, δηλαδή, απλά και μόνο στη θέση του παρατηρητή; Περιδιαβαίνοντας τις “Καθημερινές Ιστορίες”, εάν αφεθούμε σε αυτές δίνοντας τους τον απαραίτητο χώρο να εξελιχθούν, γινόμαστε συμμέτοχοι και συν-διαμορφωτές  τους. Περπατάμε έναν δρόμο που ενώ μοιάζει αλλουνού, γίνεται δικός μας. Ο δρόμος αυτός ανήκει σε έναν κόσμο από τον οποίον, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούμε να είμαστε ούτε νοητικά αλλά ούτε και συναισθηματικά αποκομμένοι. Ένα πεδίο στο οποίο ζούμε τόσο κοντά ή τόσο μακριά όσο μας ορίζει το σύμπαν. Η σειρά  δημιουργήθηκε την περίοδο 2013–2014 και αποτελείται από σκόνες, λάδια και ακρυλικά χρώματα σε καμβά.

ιτσκουδης
Ο Αποστόλης Ιτσκούδης γεννήθηκε στη Ν. Ορεστιάδα το 1985. Διδάχτηκε σχέδιο και ζωγραφική στο εργαστήριο του Ν. Χριστοφοράκη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Ζεί και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Έχει εκθέσει έργα του σε 2 ατομικές εκθέσεις  στην Αλεξανδρούπολη και σε 4 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Σχετικά με την Myrό Gallery

Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011 και διευθύνεται από τον Πάρη Καπράλο. Ξεκίνησε την λειτουργία της ως χώρος σύγχρονης τέχνης του Myrό Antiques House, αλλά σύντομα απέκτησε οντότητα και αυτόνομο πρόγραμμα εκθέσεων. Η gallery δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην διεύθυνση www.myro.gr.

Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη. Από τις 7 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00
Είσοδος ελεύθερη


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑