Ειδήσεις

Published on October 17th, 2014 | by fileto

0

Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου αποκτά την ανεξαρξτησία του

Στον Έβρο και τη Ροδόπη βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου συμφώνησε να είναι λειτουργικά αυτόνομο, και από δω και πέρα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε με ένα κοινό Διοικητικό Συμβούλιο να μπορεί  το Νοσοκομείο να καταρτίζει δικό του προϋπολογισμό και να είναι οικονομικά ανεξάρτητο.

Παράλληλα υποσχέθηκε την έλευση γιατρών στην μονάδα για να αποκτατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Η ανεξαρτησία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου επιβάλλεται είπε ο κ. Γρηγοράκος και για εθνικούς λόγους ενώ έκανε παραλληλισμό στην παρουσία του νοσοκομείου Μολάων με αυτό της Πάτρας στην Πελοπόνησσο.

Μαζί του ο υπουργός είχε τον υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Κωνσταντίνο Μόσχου, τον  υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κου Παναγιώτη Νάννου, ενώ στην σύσκεψη του Διδυμοτείχου παρόντες ήταν  ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης  Δημήτρης Λαζόπουλος, η αναπληρώτρια Διοικήτρια  Αθανασία Κακαλή και οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου  Παρασκευάς Πατσουρίδη,ς και Ορφέα Ευάγγελος Πουλιλιός.

Στην Αλεξανδρούπολη έγινε στο νοσοκομείο νέα σύσκεψη και ο υπουργός δεσμεύθηκε στην ολοκλήρωση της πρόσληψης ενός αγγειοχειρούργου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες για διορισμό νευροχειρούργου, όπως επίσης και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης ενός αναισθησιολόγου. Επισημάνθηκε επίσης η αποκατάσταση της ανορθολογικής δομής του Νοσοκομείου με τη λειτουργία πολλαπλών ομοειδών κλινικών με λίγες κλίνες με τις απαραίτητες συνενώσεις και η ανάγκη ενίσχυσης λειτουργίας νέων κρεβατιών ΜΕΘ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑