Ειδήσεις

Published on November 4th, 2014 | by fileto

0

Τροχαίο στην Κομοτηνή με 11 τραυματίες μετανάστες

Συνελήφθη χθες (3-11-2014) το βράδυ, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX , 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εντόπισαν στην Επαρχιακή Οδό Μαρωνείας – Σαπών, εκτός του οδοστρώματος, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε χωμάτινο ανάχωμα.

Στο σημείο εντοπίσθηκαν επίσης έντεκα (11) μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι, όπως προέκυψε, επέβαιναν στο παραπάνω όχημα και είχαν τραυματισθεί από το τροχαίο ατύχημα. Οι τρεις (3) από αυτούς σοβαρά και οι άλλοι οκτώ (8) ελαφρά.

Ακολούθως, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης με τη συνδρομή αξιωματούχων του FRONTEX , πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού – διακινητή.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν να εντοπιστεί άμεσα σε κοντινή απόσταση από το σημείο του τροχαίου, ο 26χρονος διακινητής – οδηγός του οχήματος, οποίος και συνελήφθη.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύονται.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑