Εκδηλώσεις Θάσος αλυκή

Published on November 7th, 2014 | by fileto

0

Τα αρχαία λατομεία Θάσου στο ΝΟΗΣΙΣ

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για δέκατη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» και όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Όταν επισκεπτόμαστε αρχαιολογικούς χώρους και θαυμάζουμε τα μαρμάρινα κτίσματα, συχνά αναρωτιόμαστε πώς οι αρχαίοι κατάφεραν να οικοδομήσουν αυτά τα μνημεία και πόσο δύσκολο θα ήταν να βρεθούν και να μεταφερθούν τα απαραίτητα υλικά και ιδιαίτερα το μάρμαρο.

Σε παρόμοια ερωτήματα έρχονται να απαντήσουν οι έρευνες που πραγματοποιούν οι Τόνυ Κοζέλι και Μανουέλα Βυρτς-Κοζέλι στο νησί της Θάσου  στο πλαίσιο  των εργασιών της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν λεπτομέρειες για την τεχνική εξόρυξης από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 5ο αιώνα μ.Χ., για τις προετοιμασίες των όγκων για μεταφορά, για τους διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς.

Η παρουσίαση και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, πληροφορίες, τηλ: 2310 821231).

πηγη: Καθημερινή


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑