Ειδήσεις

Published on November 9th, 2014 | by fileto

0

Βραχιόλια παρακολούθησης για κρατούμενους

Σύμφωνα με την Καθημερινή ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής παρακολούθησης καταδικασθέντων οι οποίοι θα βγουν από την πόρτα της φυλακής αλλά θα επιτηρούνται από σύστημα το οποίο θα βρίσκεται στην Αθήνα σε 24ωρη βάση, με ειδικό βραχιόλι.

Το μέτρο θα αφορά καταδικασθέντες με ποινές κάτω από 10 έτη, ενώ το κόστος για την συσκευή θα την επιβαρύνεται ο κρατούμενος, εκτός κι αν δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους.

Το ημερήσιο κόστος για το βραχιολάκι θα επιβαρύνει τον κρατούμενο, εκτός εάν αποδεδειγμένα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, οπότε θα το επωμίζεται το Δημόσιο.

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα αφορά εκατό υπόδικους που βρίσκονται στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών και Τρικάλων, Κομοτηνής και Γρεβενών (με μόνιμη διεύθυνση κατοικίας την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης), πενήντα κρατούμενους των φυλακών νέων Αυλώνα (με μόνιμη κατοικία την Περιφέρεια Αττικής) και 50 πενήντα κρατούμενους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και έχουν ως μόνιμη κατοικία την Αττική (εκτός νησιών).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑