Άποψη - Γνώμη

Published on November 23rd, 2014 | by fileto

0

Κομμάτια και θρύψαλα

Αν υπάρχει σήμερα μια μεγάλη αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό αυτή βρίσκεται αναμφισβήτητα στην κεντροδεξιά.

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις με στόχο την διάλυση του ΛΑΟΣ μετά την μεγάλη καμπάνια κατά της Χρυσής Αυγής και των πληγμάτων κατά ΑΝΕΛ και Καμένου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι στο βαθύ κομματικό μηχανισμό της δεξιάς βρίσκεται σχέδιο συσπείρωσης της δύναμης που πιστεύει ότι μπορεί να έρθει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με αξιώσεις και να του κόψει τον δρόμο προς την εξουσία.

 

Από την άλλη έχει εδώ και καιρό απλωθεί ένα δίχτυ που θέλει να ξεκαθαρίσει την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ του Καραμανλή, προσπαθώντας να στήσει μηχανισμό, μη εκλογής αρκετών μη αρεστών στελεχών στου Μαξίμου με διάφορα τεχνάσματα και εσωτερικές ανατροπές.

 

Κι όλα αυτά σε ένα χώρο που ακολουθεί κατά πόδας την τύχη του ΠΑΣΟΚ και φυσικά αν συνεχίσει την ίδια τακτική θα έρθει σύντομα στην ίδια θέση με το κραταιό κάποτε κίνημα που όταν περπατούσε στον δρόμο όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

 

Δηλαδή είναι κάτι παραπάνω από εύγλωττο ότι ο διαμελισμός της δεξιάς θα προκαλέσει ένα σημαντικό ρήγμα στην πολιτική ζωή του τόπου και θα ανατρέψει τις ισορροπίες οι οποίες μπορούσαν και έφερναν στα ίσια το καράβι όταν πήγαινε για φούντο.

 

Όχι είναι παραπάνω από σίγουρο πως όχι τα μεγάλα ποσοστά που πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και του δίνουν στα σίγουρα ένα προβάδισμα πάνω από 10 μονάδες από τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι το εκλογικό σώμα ξαφνικά έγινε αριστερό.

 

Απλά και μόνο δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ένα κόμμα όπως η ΝΔ έγινε εχθρός των αστών και των μικρομεσαίων, συμμάχησε με τον μισητό εχθρό του το ΠΑΣΟΚ, τελικά για την εξουσία και για τις καρέκλες, χτύπησε στο μαλακό υπογάστριο την Χρυσή Αυγή, έριξε την μάσκα του Καρατζαφέρη (σε ένα τάιμιγκ που έχει να κάνει με τη δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ) και ετοιμάζεται να διαλύσει το κόμμα του Καμένου τους ΑΝΕΛ πλαγιοκοπώντας τους βουλευτές του να ψηφίσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει η συγκυβέρνηση.

 

Δεν θα συμφωνήσω με απόψεις ότι η δεξιά γέμισε με τον οχετό του υποκόσμου όπως ανέφερε το έγκριτο ΒΗΜΑ σε κεντρική του στήλη, αλλά θα τονίσω ότι είναι καιρός να δείξει η δεξιά την σοβαρότητά της την οποία έχει απωλέσει με όλα αυτά τα οποία πράττει επί Τρόικας και σέρνει τους Έλληνες στον όλεθρο και την καταστροφή.

 

Το να δίνεις φιλοδωρήματα ως να είσαι εσύ ο φιλάνθρωπος στερώντας από τον μέσο Έλληνα την αξιοπρέπειά του, είναι εγκληματικό και άκρως σαδιστικό.

 

Το να παιδεύεσαι μέρες τώρα να προκαλέσεις μια συνάντηση με τον Τσίπρα για να βγεις από πάνω και λάδι ότι επιθυμείς τον εθνική συνεννόηση, ε αυτό δεν πείθει πια κανέναν και ούτε τον συγκινεί.

 

Βλέπετε το κατάντημα του ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να ενώσει τα σάπια κουρέλια του για να βγει στην σκηνή μπας και τον λυπηθούν οι ορδές αυτών που έβαλε στις δουλειές, που τακτοποίησε, που προίκισε με πλούτη, που ανέδειξε.

 

Αν συνεχίσει η ΝΔ να δείχνει τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος όπου οι μισοί που δεν συμφωνούν με την ηγεσία του πρέπει να εξαφανιστούν, τότε θα έχει το κατάντημα του συνεταίρου του.

 

Κρίμα και άδικο ένα κόμμα που ο Κώστας Καραμανλής το μάζεψε από τις στάχτες του, που κομμάτι – κομμάτι το συνέθεσε και το έφερε το 2004 στην κυβέρνηση να γίνει και πάλι ο ρεζίλης της παρέας, σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και όλα μπαίνουν σε νέα τροχιά.

 

Το κόμμα δεν είναι παίγνιο κανενός και προπαντός δεν είναι πεδίο για ατομικά παραπολιτικά παιχνίδια, ώστε να φορτώνονται οι ημέτεροι και οι άλλοι να προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν καλό σκοπό όλα αυτά τα …καλόπαιδα.

 

Να θυμηθούν τι έπαθε η Ένωση Κέντρου, η ΕΔΑ, και τέλος το ΠΑΣΟΚ είναι παραδείγματα τα οποία δεν χρειάζονται κανέναν μάντη να τα εξηγήσει!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑