Βαλκάνια

Published on November 24th, 2014 | by fileto

0

Παρέμβαση Στυλιανίδη στη Χάγη για ΑΟΖ και Κυπριακό

Το σύνολο των ελληνικών θέσεων και τροπολογιών όσον αφορά στην έκθεση για την Ενεργειακή πολιτική στη Μεσόγειο και ιδιαιτέρως για το Νότιο Διάδρομο, ικανοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στη Χάγη, στην οποία παρευρέθηκε η Ελληνική Κοινοβουλευτική Διπλωματία με επικεφαλής τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Το αρχικό κείμενο περιείχε σε πολλά σημεία προσεγγίσεις, αναλύσεις και ορολογίες, που έθιγαν τις ελληνικές θέσεις και αντιτίθονταν στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και ορισμένες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα που αφορούσαν στο κυπριακό, στο θέμα της ΑΟΖ και στο θέμα της επίσημης ονομασίας της ΠΓΔΜ..

Σε ένα διπλωματικό μαραθώνιο της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρενέβη αρχικά στην αρμόδια Επιτροπή Ενέργειας στην οποία υπέβαλλε περισσότερες απο 30 τροπολογίες και επεδίωξε συναντήσεις τόσο με το προεδρείο όσο και με τις άλλες Εθνικές Αντιπροσωπείες ενώ διαπραγματεύτηκε με την Τουρκική πλευρά, η οποία ανταποκρίθηκε εντέλει θετικά.

Ετσι τελικά υιοθετήθηκε το σύνολο των Ελληνικών Τροπολογιών και αφαιρέθηκαν παράγραφοι, που δημιουργούσαν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπιδης Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η ανάδειξη αυτής της διάστασης μάς δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε αποτελεσματικότερα τη σημασία της Ελλάδας στην περιοχή και τα εθνικά μας Δίκαια».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑