Άποψη - Γνώμη

Published on December 10th, 2014 | by fileto

0

Κρύο αίμα, κρύος ιδρώτας

Και ξαφνικά τους έκοψε όλους κρύος ιδρώτας. Με μια απόφαση η οποία θυμίζει στρατηγική κίνηση, πάμε να ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με Δήμα υποψήφιο, ευρωπαϊστή, δύο μήνες πριν την κανονική εκλογή.

Στην πολιτική θέλει να έχεις κρύο αίμα όταν ασκείς εξουσία, άσχετα αν οι αγορές, οι βουλευτές, ο λαός περιμένει άλλες εξελίξεις.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να φέρουν τρέμουλο σε όλους για να τους πιάσουν στον ύπνο.

Φυσικά δεν έχουν εξασφαλίσει τους 180, εκτός αν υπάρχει κρυφός άσσος στο μανίκι τους (το είχε γράψει δημοσιογράφος φίλα προσκείμενος στο Μαξίμου πριν από ένα μήνα), αλλά από την άλλη και οι 180 να βρεθούν το πολύ η κυβέρνηση αυτή να πιάσει καλοκαιράκι.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πρόεδρος της ΝΔ, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μια που ξέρει ότι τον περιμένουν μαύρες μέρες αν οι εκλογή προέδρου δεν ευοδωθεί, ενώ από την άλλη η εσωκομματική αντιπολίτευση τον περιμένει στην γωνία για να ανατινάξει ότι το σύστημα εξουσίας του έφτιαξε για την επόμενη μέρα.

Δεν πρόλαβε να δημιουργήσει την Νέα Ελλάδα, σε αντικατάσταση της ΝΔ, δεν μπόρεσε ο μηχανισμός που έστησε στο κόμμα να γίνει δικός του.

Οι άνθρωποί του, ξεκομμένοι από το κομματικό παρελθόν φέρθηκαν με απαράμιλλη εχθρότητα σε ότι δεν τους ανήκε και αυτό θύμισε σε πολλούς τις κακές μέρες της κυβέρνησης Σημίτη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας κολλητό τον Βόλφ Σόιμπλε, στον οποίο προσέτρεξε αμέσως μόλις έβαλε τρικλοποδιά στον συνέταιρό του Αντώνη, τον οποίο θα παρατήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία και πιθανόν να συνεργαστεί και με τον Τσίπρα, θέλει να είναι στο παιχνίδι της επόμενης μέρας, εξασφαλίζοντας την πλάτη του σε ότι ήθελε συμβεί.

Μια μετάβασή του σε κεντρικό ευρωπαϊκό πόστο είναι πιθανή, αν έρθει η συντριβή στο ΠΑΣΟΚ από τις επερχόμενες εκλογές, με δεδομένο ότι τα αποκαΐδια θα θελήσει να τα διαχειριστεί ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος έχει μόνο αυτή την ευκαιρία να πάρει χάρη από την κομματική βάση και το πράσινο στρατόπεδο για τις λάθος επιλογές του.

Κρύος ιδρώτας τους λούζει όλους ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ακόμη δεν έχει ασχοληθεί με τον συρφετό που έχει προσχωρήσει στο κόμμα του και θα συνεχίσει να συρρέει μέχρι τις εκλογές.

Ο Τσίπρας θέλει να αλλάξει τα πράγματα, απαλλαγμένος από βαρίδια που θυμίζουν κακό ΠΑΣΟΚ, στεγνή αριστερά και πολυφωνία. Στην αριστερά η πολυφωνία δεν έγινε ποτέ ανεκτή, εκτός από την ευρωπαϊκού προσανατολισμού αριστερά στην οποία υπάγεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει στις τάξεις του συνιστώσες προερχόμενες από τον σκληρό αριστερό χώρο, με πολλά εφηβικά τραύματα και αγκυλώσεις.

Στο άλλο κάδρο οι βουλευτές, από τους οποίους πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι θα αποχαιρετίσουν την Αλεξάνδρεια που θα χάσουν.

Η νέα Βουλή μετά τις εκλογές θα είναι ανανεωμένη σε μεγάλο ποσοστό, ιδιαίτερα από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αν εκλεγούν οι μισοί να κάνουν και ένα μεγάλο τάμα …στον άγιο προστάτη τους.

Οι πολίτες θα τους μαυρίσουν με μανία, ιδιαίτερα όσους φέρθηκαν με αλαζονικό και άθλιο τρόπο στο δράμα ενός λαού που πέρασε και περνά των παθών του τον τάραχο.

Κάτι περίεργοι τύποι οι οποίοι χάριν των τοπικών κομματικών γραμμών και τοπικών συμφερόντων έπαιρναν την άγουσα για το κοινοβούλιο θα βουλιάξουν στο έλος της λήθης.

Την ίδια τύχη θα έχουν και τα ιστορικά λεγόμενα στελέχη τα οποία δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πέρασαν τους εκλογείς τους για πρόβατα και ηλιθίους που έχουν ένα μόνο δικαίωμα. Να τους ψηφίζουν.

Η νέμεση θα είναι σκληρή και θα τους προσγειώσει στην πραγματικότητα.

Οι εκλογές αυτή τη φορά δεν θα βγάλουν νικητή όποιον μοιράσει χρήμα, αλλά όποιον έδειξε ανθρωπιά στην δοκιμασία των ανθρώπων οι έπρεπε να υπηρετήσει και τα φωτεινά παραδείγματα είναι ελάχιστα.

Θα μου πείτε, ο ελληνικός λαός μια ζωή φωνάζει σκούζει και πάει και ψηφίζει αυτούς που θα του κάνουν τη ζωή μαρτύριο.

Θα απαντήσω. Ναι έτσι έχει συμβεί και μάλιστα όχι λίγες φορές. Αν συνεχιστεί αυτή η λογική τότε …ο κρύος ιδρώτας θα πρέπει να λούζει κι αυτούς που πονάνε αλλά τους αρέσει.

Γούστα είναι αυτά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑