Ειδήσεις

Published on December 29th, 2014 | by fileto

0

Σε ζενίθ κεφιού η Ονειρούπολη Δράμας

Το Σαββατοκύριακο 27-28 Δεκεμβρίου οι δρόμοι της «Ονειρούπολης» γέμισαν χαρούμενες παιδικές φωνές και ολόκληρη η πόλη μας στολίστηκε από την χαρούμενη εορταστική διάθεση των χιλιάδων επισκεπτών που επέλεξαν την Δράμα ως Χριστουγεννιάτικο προορισμό τους και φέτος.

Πληθώρα εκδηλώσεων κράτησαν συντροφιά και τις δύο ημέρες στους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» εμπλουτίζοντας το παραμυθένιο της σκηνικό με περισσότερα χρώματα, μουσικές και αρώματα.

Το πρωί του Σαββάτου διεξήχθη στο ΔΗΓΑ τουρνουά από τον ΠΑΟΚ Δράμας Χάντμπολ ανδρών team για τα 17 χρόνια ίδρυσης του Σωματείου με τη συμμετοχή των Σωματείων της Λήμνου, του Βόλου και του Κιλκίς, καθώς επίσης και Χριστουγεννιάτικο τουρνουά 3 οn 3 στα πλαίσια της Ονειρούπολης με πολλές εκπλήξεις και happenings από τον Α.Σ. ΤΙΤΑΝΕΣ Δράμας και τον Δήμο Δράμας.

Πλησίον της κεντρικής σκηνής ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, αναβίωσε το έθιμο του «Κουρμπανιού» του Αγίου Αθανασίου δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά μια από τις πολλές παραδόσεις του τόπου μας.

Στην κεντρική σκηνή, η χορωδία του ΚΑΠΗ Ξηροποτάμου παρουσίασε κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η μεικτή χορωδία του Δήμου Θάσου μας ταξίδεψε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με ξένα και παραδοσιακά κάλαντα, ενώ η Νεανική-Παιδική χορωδία του Δήμου Θάσου χάρισε σε όλους μας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με ξένα και ελληνικά κάλαντα. Η παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου παρουσίασε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο Γυμναστικός Σύλλογος του Ξηροποτάμου «Μέγας Αλέξανδρος» μια όμορφη επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής. Οι Μουσικομικρούληδες για μια ακόμα φορά διασκέδασαν τα μικρά παιδιά με πολύ χορό, τραγούδι, μουσική, διαδραστικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Στο σπιτάκι του Παραμυθιού ο Βασίλης Τερζόπουλος παρουσίασε στους μικρούς μας επισκέπτες το νέο παιδικό βιβλίο του, με τίτλο “Αναταραχή στην Κουζίνα”, μια ιστορία για τον εγωισμό, τη φιλία, το πνεύμα συνεργασίας και την ομαδική συνύπαρξη πασπαλισμένη με χιούμορ και μπόλικα μυρωδικά.

Στη μικρή σκηνή οι μικροί μας φίλοι κατασκεύασαν μαζί με την βοήθεια της κας Ράνιας Ορφανίδου λουλούδια με ύφασμα.

Οι Κόκκινες Μαζορέτες STELLE ROSSE Κέρκυρας σε μια ακόμα ξεχωριστή χορευτική διαδρομή στους δρόμους στόλισαν με την παρουσία τους το εορταστικό σκηνικό της πόλης μας, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας μια ομάδα τους μας χάρισε μια ξεχωριστή παράσταση πάνω στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης.

Το απόγευμα η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας στόλισε με μουσικές τους δρόμους της πόλης δίνοντας την δική της ξεχωριστή νότα στο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, ενώ οι Κόκκινες Μαζορέτες μας αποχαιρέτησαν με μια τελευταία εντυπωσιακή παρέλαση.

Στο σπιτάκι του Παραμυθιού η Κυριακίδου Φωτεινή αφηγήθηκε στα παιδιά πως ξεκίνησε η όμορφη φιλία του «Ρούλη του Δραμινούλη» και της αγαπημένης του φίλης Μήνας.

Στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας παρακολουθήσαμε το τρυφερό χριστουγεννιάτικο έργο «Η ζωή είναι υπέροχη», βασισμένο στην αριστουργηματική ταινία του Frank Capra, από την ομάδα DramaEffect, σε σκηνοθεσία- θεατρική διασκευή της Σταυρούλας Δράμογλου.

Η βραδιά έκλεισε το ίδιο υπέροχα όπως ξεκίνησε, με μια μοναδική συναυλία στην κεντρική σκηνή από το Γιάννη Βαρδή και το Γιώργο Λιανό οι οποίοι μας ταξίδεψαν με αγαπημένες μουσικές μελωδίες.

Εκδηλώσεις «Ονειρούπολης» την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Το πρωί της Κυριακής το κέντρο της πόλης πεζοδρομήθηκε και φιλοξένησε μουσικά και χορευτικά happenings (ζούμπα, latin, swing, oriental), δίνοντας ζωντανό παλμό στην τοπική αγορά. Όλα τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά. Ήταν μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας με σκοπό την τόνωση της αγοράς και τη συμμετοχή στις γιορτινές εκδηλώσεις της πόλης.

Στην Κεντρική σκηνή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικοτσάρα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από τη Θράκη και ο Αθλητικός Σύλλογος Tae kwon do Δράμας «Zen» πραγματοποίησε επίδειξη Tae kwon do με τη συμμετοχή των τμημάτων παίδων, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων και ανδρών – γυναικών.

Το μεσημέρι η Κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» γέμισε με γεύσεις και αρώματα από τη Λήμνο. Η «Λήμνος Τουριστική» και το «Taste Lemnos» μας ταξίδεψε στις γεύσεις και τις παραδόσεις της Λήμνου. Υπεύθυνος για το γαστρονομικό event ήταν ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου. Παράλληλα, ο Σύλλογος Λημνίων Καβάλας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από τη Λήμνο. Στη συνέχεια οι κλόουν της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο» παρουσίασαν παράσταση παντομίμας «Κορώνα γράμματα…» με τη συμμετοχή όλων των παιδιών.

Στη Μικρή Σκηνή ο Πολιτιστικός Φιλοζωϊκός Σύλλογος «Φίλοι των ζώων Δράμας» πραγματοποίησαν δράση με θέμα: «Παρασκευάζουμε μπισκότα για να κεράσουμε τα δεσποτούλια της πόλης μας».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Krasopoulou my school» πραγματοποίησε μια αξέχαστη διαδρομή στο χρόνο με ένα διαδραστικό παιχνίδι στην αγγλική γλώσσα για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Στην πλατεία Ελευθερίας τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους μουσικό όργανο για τα κάλαντα.

Στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών Δράμας (ΔΗΓΑ) ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής το διήμερο Τουρνουά χάντμπολ ανδρών team που διοργάνωσε ο ΠΑΟΚ Δράμας για τα 17 χρόνια ίδρυσης του Σωματείου, καθώς και το διήμερο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά 3 on 3 που συνδιοργάνωσαν ο Α.Σ. «Τιτάνες» και ο Δήμος Δράμας. Ονειρούπολη 2014 1

Στην Κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» το απόγευμα της Κυριακής η Χορωδία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτολίβους Δήμου Προσοτσάνης μας ταξίδεψαν με χριστουγεννιάτικα – παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία. Στη συνέχεια η ομάδα χορού του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας χόρεψε σε ρυθμούς latin,salsa, tango argentino, rueda και cha-cha.

Η βραδιά έκλεισε με ένα μουσικό πρόγραμμα από τον Κώστα Τσαγγαρίδη και τη Σία Καγιά με αισθαντικά και uptempo τραγούδια από το jazz, pop, soul, funk ρεπερτόριο για πιάνο και δύο φωνές. Μαζί τους ήταν ο σαξοφωνίστας Κώστας Δημητρίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑