Ειδήσεις

Published on January 2nd, 2015 | by fileto

0

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Κελέτσης

Δεν θέλει να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές ο πρώην βουλευτής και τρίτος σε ψήφους στις εκλογές του 2012, στον νομό Έβρου ο Σταύρος Κελέτσης.

Ο κ. Κελέτσης αφήνει αιχμές στην πολιτική που ακολουθήθηκε από το συγκυβερνών κόμμα και την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών “Δυστυχώς η κρίση που βιώνουμε ως χώρα και ως κοινωνία, αντί να μας κάνει όλους, πολίτες και πολιτικούς, να αναλογιστούμε τα αίτια που μας οδήγησαν ως εδώ και δεν είναι άλλα από τον λαϊκισμό και το τεράστιο πελατειακό κράτος – για το στήσιμο του οποίου έχουμε όλοι μας ευθύνη – ώστε να τα αντιμετωπίσουμε, έχει οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο”.

Τι λέει ο πολιτευτής στην ανακοίνωσή του:

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της μη συμμετοχής μου ως υποψηφίου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου, τις Εβρίτισσες και τους Εβρίτες για τη συστράτευσή τους σε πολλές μάχες που δώσαμε μαζί για τον Έβρο.

Είτε αφορούσαν τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση είτε τις εθνικές εκλογές, είτε είχαν θετικό αποτέλεσμα είτε όχι, οι αγώνες μας αυτοί δεν ήταν μάταιοι. Είχαν ως στόχο την προαγωγή της θέσης του τόπου μας και παράλληλα την αναβάθμιση σε επίπεδο πολικού ήθους, λόγου και συμπεριφοράς σε σχέση με τα πρωτόγονα πολιτικά ήθη και τις επικρατούσες πρακτικές που υποβαθμίζουν τη δημοκρατία μας.

Πάντοτε με ευπρέπεια, σύνεση, λογικά επιχειρήματα, χωρίς να γλιστρίσουμε στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, κι ας είχε αυτό κόστος στο τελικό αποτέλεσμα της εκάστοτε μάχης.

Υπό τις σημερινές συνθήκες ακραίας πόλωσης που διεξάγονται αυτές οι εκλογές κάθε προσπάθεια που θα έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη.

Δυστυχώς η κρίση που βιώνουμε ως χώρα και ως κοινωνία, αντί να μας κάνει όλους, πολίτες και πολιτικούς, να αναλογιστούμε τα αίτια που μας οδήγησαν ως εδώ και δεν είναι άλλα από τον λαϊκισμό και το τεράστιο πελατειακό κράτος – για το στήσιμο του οποίου έχουμε όλοι μας ευθύνη – ώστε να τα αντιμετωπίσουμε, έχει οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο.

Στην ενίσχυση δηλαδή του λαϊκισμού και στον ανταγωνισμό για το ποιος θα «χαϊδέψει» περισσότερο τα αυτιά των πολιτών για να πάρει την ψήφο τους. Η ποιότητα της δημοκρατίας μας συνεχώς υποβαθμίζεται, και το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεδηλωμένοι εχθροί της ενισχύονται εκλογικά χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για το πώς πρακτικά θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, με ολέθριες συνέπειες για το μέλλον της κοινωνία μας. Φοβάμαι ότι τα χειρότερα έρχονται.

Υπό τις συνθήκες αυτές και χωρίς την ύπαρξη οργανωμένης αντίδρασης, μια μεμονομένη φωνή, είναι σταγόνα στον ωκεανό και η όποια αποσπασματική προσπάθεια μάταιη.

Εύχομαι οι πολίτες στις εκλογές με την ψήφο τους να επιλέξουν ανθρώπους που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Καλή χρονιά σε όλους, το 2015 να είναι καλύτερο για την Πατρίδα μας.
Σταύρος Κελέτσης
Πρώην βουλευτής Έβρου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑