Ειδήσεις

Published on January 8th, 2015 | by fileto

0

Στυλιανίδης: Ώρα κρίσιμης επιλογής για τη Ροδόπη

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα στα ΜΜΕ της περιοχής ο υπ. βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσιάζοντας το έργο και απευθύνοντας στους ψηφοφόρους ερωτήματα που ανάγονται στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς του.

Στο προεκλογικό του φυλλάδιο όπου κεντρικό σύνθημα έχει: Ροδόπη, Θα παίξει ρόλο… ο Στυλιανίδης ξεκινα με επισημάνσεις στους ψηφοφόρους της Ροδόπης χωρίς κομματική ταμπέλα.

Λέει λοιπον: “Αγαπητέ συμπατριώτη, σ’ αυτές τις εκλογές, κόμματα, ιδεολογίες και φανατισμοί του παρελθόντος δεν μπορεί να προσδιορίσουν την επιλογή σου, ιδιαίτερα εδώ στη Θράκη και ειδικότερα στη Ροδόπη, όπου τα πληθυσμιακά και πολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει.

  • Ένα λάθος μπορεί να μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Σε εποχές που επί δεκαετίες βιώσαμε την αδικία, την αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης και την εγκατάλειψη, μένοντας 50 χρόνια έξω από τα κέντρα των αποφάσεων…
  • Η ψήφος αγανάκτησης, η τιμωρητική ψήφος, η έκφραση διαμαρτυρίας, η αποχή μπορεί να σε αφήσουν χωρίς εκπρόσωπο στην κρίσιμη περίοδο που θα ακολουθήσει.
  • Η πολυδιάσπαση δυνάμεων και η φυγή στα μικρά κόμματα μπορεί να καταστρέψει τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ των σύνοικων στοιχείων, μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων και αυτό να αποβεί σε βάρος και των δύο και κυρίως σε βάρος του τόπου μας.
  • Δε σου ζητώ να επιβραβεύσεις λάθη και παραλείψεις. Ούτε να εγκρίνεις σκληρές πολιτικές που εξαιτίας άλλων μας επιβλήθηκαν.
  • Ζητώ όμως να αναγνωρίσεις έναν αδιάκοπο αγώνα που κάνουμε τα τελευταία χρόνια για την Ελλάδα, κόντρα στην ανωριμότητα της αντιπολίτευσης.
  • Ζητώ να αναγνωρίσεις ένα διαρκή αγώνα, που κάνω για τη Ροδόπη μας κόντρα ακόμα και σε ανεύθυνες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης.
  • Ζητώ να θυμηθείς, ότι πριν από την κρίση, όταν συμμετείχα στην κυβέρνηση, ανταπέδωσα με έργα για τον τόπο και πράξεις για τους ανθρώπους του την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.

Δεν ξέχασα ποτέ από πού ξεκίνησα

 Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην διαδρομή του: “Ζητώ να θυμηθείς, ότι στις δύσκολες περιόδους που ακολούθησαν, στάθηκα με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στους συμπατριώτες μου που δοκιμάζονται…

  • Δε δίστασα να συγκρουστώ για τα δικά τους δίκαια και τα συμφέροντα του τόπου μας ακόμα και με τη δική μας κυβέρνηση, επιδιώκοντας, αποτελεσματικά σε αρκετές περιπτώσεις, να διορθώνω λάθη και παραλείψεις (πχ επαναλειτουργία Σχολής Αστυνομίας Κομοτηνής, ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και κατάργηση μεταγραφών, αποζημιώσεις αγροτών, έναρξη λειτουργίας κάθετου άξονα Κομοτηνής-Κίρτζαλι κλπ).
  • Ζητώ να θυμηθείς ότι ως βουλευτής Ροδόπης δε διέκρινα τους συμπολίτες μου με κριτήριο του αν με ψήφισαν ή όχι, αλλά ανταποκρίθηκα με πνεύμα δικαίου και αίσθημα αλληλεγγύης όπου μπορούσα.

Όλο αυτό το διάστημα στήριξα κριτικά την κυβέρνηση Α. Σαμαρά στην εθνική της προσπάθεια, χωρίς όμως να διστάζω να λέω τις απόψεις μου όπου διαφωνούσα.

 Όταν χρειάστηκε να υπερασπιστώ τις πολιτικές Αξίες στις οποίες πιστεύω περί Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς ή τα συμφέροντα της ιδιαίτερής μου πατρίδας, της Θράκης, δε σκέφτηκα την «καρέκλα», αλλά τους ανθρώπους, δηλ. τους συμπατριώτες μου που μου την εμπιστεύτηκαν.

ΕΝΑΣ για όλους και ΟΛΟΙ για έναν…

 Σημειώνει δε ότι: “σε λίγο, η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε ο Ελληνισμός μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο θα είναι παρελθόν. Οι τοπικές κοινωνίες που θα έχουν ισχυρή εκπροσώπηση, θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση αδικιών και το μερίδιο που τους ανήκει από το μέλλον.

Αν η Ροδόπη στην εποχή που σε λίγο ξεκινά, δεν έχει ισχυρή εκπροσώπηση, κινδυνεύει να επιστρέψει στην εποχή της εγκατάλειψης…

Αντίθετα, αν λειτουργήσουμε συνειδητοποιημένα και ενωτικά, τοπικά και εθνικά,   η ΡΟΔΟΠΗ θα παίξει ρόλο…

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: https://www.youtube.com/watch?v=eh-PR2Iqo0Y

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑