Ειδήσεις

Published on January 15th, 2015 | by fileto

0

Χωρίς παλμό η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στην Ξάνθη

Σε ένα μικρό χώρο και με λίγους συγκεντρωμένους μίλησε τελικά σήμερα Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ξάνθη.

Διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν κάτι πολύ πιο δυνατό από τον ιδρυτή του Κινήματος μια και τρια δυναμικά στελέχη του Γιώργος Πεταλωτής, Τσετίν Μάντατζη και Σωκράτης Ξυνίδης είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στο κοινό της αίθουσας τόνισε ότι: «Ακούω από τους βουλευτές και τους φίλους του Κινήματός μας, ότι στη Θράκη η μειονότητα εμπιστεύεται τον Παπανδρέου. Και χαίρομαι γιατί η κατεύθυνση της πολιτικής μου, από όποιες θέσεις κι αν πέρασα ήταν να υπάρχει αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης.

Δούλεψα, παλέψαμε ενάντια σε σκληρές και συντηρητικές νοοτροπίες που ήθελαν τους πολίτες της Ξάνθης και Ροδόπης διχασμένους. Πάλεψα ενάντια στις απαγορεύσεις, στους αποκλεισμούς στη ζωή και τη μόρφωση των μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Με τη θετική διάκριση του 5 τοις χιλίοις για την εισαγωγή των παιδιών της μειονότητας, εμπλουτίστηκε η περιοχή με εκατοντάδες μουσουλμάνους νέους επιστήμονες, απόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων και αισθάνομαι προσωπικά δικαιωμένος για το λόγο αυτό».

Παρ’ όλα αυτά η παρουσία του δεν αποτέλεσε βαρόμετρο μέτρησης για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όσον αφορά την μειονότητα η οποία τον στήριξε στο παρελθόν.

Αντίθετα πήγε πολύ καλά σε Καβάλα και Δράμα, όπου είχε μεγαλύτερη συμμετοχή.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑