Ειδήσεις

Published on January 22nd, 2015 | by fileto

0

Αυξημένη επιφυλακή σε Αιγαίο και Έβρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του καλά πληροφορημένου περί τα στρατιωτικά defencenet.gr, μονάδες του Στρατού στο Αιγαίο και τον Έβρο έχουν λάβει εντολές ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας, δεδομένης και της κινητικότητας που υπάρχει στα χερσαία σύνορα από πλευράς των Τούρκων με συνεχείς ασκήσεις διέλευσης του ποταμού Έβρου με πλωτές γέφυρες.

Η σκοπιμότητα είναι σαφής και έχει προβληματίσει τους επιτελείς του Πενταγώνου.

Το μεγαλύτερο βάρος πάντως έχει δοθεί στο Αιγαίο, όπου η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας δεν αφορά μόνο στις μονάδες του Στρατού, αλλά το Ναυτικό και την Αεροπορία.

Μονάδες της Αεροπορίας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ το Ναυτικό έχει ενισχύσει την παρουσία του στο ανατολικό Αιγαίο από τη Ρόδο και το Καστελόριζο έως την Κρήτη και την κυπριακή ΑΟΖ που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι για άσκηση υποβρυχίων μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου.
Να σημειωθεί ότι εντός της περιοχής αυτής σημειώθηκαν πρόσφατα δύο σκληρές αερομαχίες μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών όταν οι Τούρκοι πιλότοι αντέδρασαν στην αναχαίτιση τους από τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Είναι οι πρώτες εμπλοκές που καταγράφηκαν εντός του 2015 και η στρατιωτική ηγεσία εκτιμά πώς θα είναι μία «θερμή χρονιά».
Η συγκεκριμένη δε περίοδος, με τις εκλογές την Κυριακή, που πιθανόν να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση τη Δευτέρα και να κινηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών λίγες ημέρες πριν την θλιβερή επέτειο των Ιμίων και με τους Τούρκους να δηλώνουν πώς δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ συνιστούν ένα μείγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για πρόκληση ακόμη και «θερμού επεισοδίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το defencenet.gr.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑