Άποψη - Γνώμη

Published on January 22nd, 2015 | by fileto

0

Η εκδίκηση των desperados

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τελευταία επίθεση των δύο μονομάχων της Κυριακής που στην πόλωση που έχουν δημιουργήσει συμπιέζουν και τσαλαπατούν τα μικρά κόμματα που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Οι δημοσκοπήσεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν λένε όλη τη αλήθεια και δημιουργούν ένα τεχνητό πλάνο δυναμικής των κομμάτων με πρόσχημα το στατιστικό λάθος (το οποίο θα επικαλεσθούν το βράδυ της Κυριακής) και φυσικά στο να προσαρμόσουν τα δεδομένα σύμφωνα με τα επι μέρους φοβικά σύνδρομα της κοινωνίας η οποία μέσα από την κρίση έχει χάσει κάθε λογική.

Οι αλλαγές στη επικοινωνιακή πολιτική των δύο μονομάχων φανερώνει ότι το εκλογικό σώμα πάει κι έρχεται, σε μερικές περιπτώσεις γίνεται συμπαγές και την επόμενη μέρα κινείται στην άλλη κατεύθυνση.

Τραγικές φιγούρες οι αρχηγοί των μικρών πια κομμάτων οι οποίοι πλέον τρέχουν να ξετρυπώσουν και την τελευταία ψήφο που θα τους οδηγήσει στο πολυπόθητο 3%.

Τα ΜΜΕ που δεν πρόλαβαν να κάνουν το μεγάλο ντιλ τους, κι αυτά είναι φανερό πια ότι έχουν άγχος, το οποίο επιτείνουν τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων που έχουν αναλυτικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και δείχνουν ότι υπάρχει δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δυναμική αυτή δεν προέρχεται από συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς αλλά από ένα άλλο κομμάτι της κοινωνίας τους λεγόμενους «desperados», δηλαδή τους απελπισμένους.

Ποιοι είναι αυτοί;

Οι άνεργοι που έχουν να δουν μεροκάματο εδώ και μήνες.

Οι γυναίκες που μένουν εκτός της παραγωγής και οι νέοι που τρέχουν για ένα ξερό μεροκάματο και αυτό αν και πότε.

Είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες που έχουν μείνει στα αζήτητα, οι φτωχοί που τους έχουν κόψει το ρεύμα, οι χιλιάδες απελπισμένοι που έχουν υποβάλλει χαρτιά για ένα ΤΟΠΣΑ και ένα ΤΟΠΕΚΟ.

Οι απελπισμένοι στις ουρές των συσσιτίων, οι απλήρωτοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι χρεωμένοι με κόκκινα δάνεια και οι χιλιάδες ανασφάλιστοι που χρωστούν στον ΟΑΕΕ πολλές χιλιάδες ευρώ.

Όλοι αυτοί έχουν κλείσει τα αυτιά τους πρώτα στα κόμματα σφραγίδες που θέλουν να αποκτήσουν δύναμη για να πάρουν ένα κομμάτι της εξουσίας και να κάνουν τους μεσάζοντες σε μια αυριανή πολυκομματική κυβέρνηση.

Χαμογελούν κρυφά όταν βλέπουν τους θιασώτες της καταστροφής να τους κλείνουν πονηρά το μάτι και να τους τάζουν τα πάντα, θέλοντας να τους πείσουν ότι όλα έγιναν για το καλό τους.

Ένας αρχηγός μικρού κόμματος είπε να κλείσουν τους παππούδες στα σπίτια τους και να μην τους αφήσουν να ψηφίσουν πιστεύοντας ότι οι συνταξιούχοι φοβούμενοι ένα ενδεχόμενο Grexit θα επιλέξουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Κι αυτός ο φοβικός συνειρμός είναι κάτι από παραπάνω επικίνδυνος.

Στις κρίσιμες καμπές της ιστορίας όταν ο ελληνικός λαός καλούνταν να ψηφίσει μέσα σε μια περίοδο μεγάλου κλυδωνισμού, συνήθως ψήφιζε αντίθετα από αυτό που οι ηγέτες επέβαλαν ως σωτήριο.

Εκλογές μέσα στην δίνη της Μικρασιατικής Εκστρατείας καταδίκασαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Εκλογές μετά τα σκάνδαλα με τα πάμπερς και το τρικυμιώδες ’89, καταδίκασαν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο άκρατος συνδικαλισμός και ο ίδιος ο Σαμαράς με το θέμα της Μακεδονίας και των πρώτων ιδιωτικοποιήσεων καταδίκασαν τον Μητσοτάκη.

Τα λάθη της οικονομικής πολιτικής του Σημίτη τον καταδίκασαν το 2004.

Κι αυτή η στιγμή είναι καθοριστική και φαίνεται ότι η ίδια η αστική τάξη η οποία πληγώθηκε από τα κόμματα που την εκπροσωπούσαν, είναι έτοιμη να μην συγχωρήσει.

Πέρα από τους αστούς είναι οι απελπισμένοι στους οποίους ποντάρισε ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και επέλεξε μια λέξη …ΕΛΠΙΔΑ.

Θα δείξει την Κυριακή αν οι  desperados, θα την δικαιώσουν ή ο φόβος θα την νικήσει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑