Ειδήσεις

Published on January 26th, 2015 | by fileto

0

Εκλογές 2015 η επόμενη μέρα στην ΑΜ-Θ

Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμφισβήτητα ο νικητής των εκλογών που έφερε ανατροπή και τον ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας είναι το πρόσωπο της ημέρας.

Ήδη λόγω της Παγγαιορείτικης καταγωγής της μητέρας του (είναι από την Ελευθερούπολη) πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν να βρουν συγγενείς του και πληροφορίες γύρω από το πρόσωπό του.

Δεν είναι τυχαίο ότι προ ημερών τηλεοπτικό συνεργείο του BBC κατέφθασε στην Ελευθερούπολη και μίλησε με κατοίκους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν περιοδεία στην περιοχή.

Η περιφέρεια ΑΜ-Θ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά περίπου 20.000 ψήφων από τη ΝΔ αν και παραμονές εκλογών παίρνοντας το πιο υψηλό ποσοστό σε Ροδόπη και Ξάνθη εκλέγοντας 4 βουλευτές που είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για τριεδρικές περιφέρειες. Συνολο στην περιφέρεια ΑΜ-Θ 11 βουλευτές.

Η ΝΔ κατόρθωσε λόγω του εκλογικού συστήματος να εκλέξει έναν βουλευτή σε κάθε εκλογική περιφέρεια δηλαδή σύνολο 5.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΚΑΒΑΛΑ: Εμμανουηλίδης Τάκης, Ιωαννίδης Ηλίας, Τσανάκα Αλεξάνδρα

ΔΡΑΜΑ: Καραγιαννίδης Χρήστος

ΞΑΝΘΗ: Ζειμπέκ Χουσείν, Γιαννακίδης Στάθης

ΡΟΔΟΠΗ: Μουσταφά Μουσταφά, Αιχάν Καραγιουσούφ

ΕΒΡΟΣ: Καίσας Γεώργιος, Γκαρά Νατάσσα, Ρίζος Δημήτρης

ΝΔ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΚΑΒΑΛΑ: Παναγιωτόπουλος Νίκος

ΔΡΑΜΑ: Κυριαζίδης Δημήτρης

ΞΑΝΘΗ: Κοντός Αλέκος

ΡΟΔΟΠΗ: Στυλιανίδης Ευριπίδης

ΕΒΡΟΣ: Δημοσχάκης Αναστάσιος

ΠΟΤΑΜΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΔΡΑΜΑ: Χαρακίδης Κυριάκος

ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ

Τα φαβορί κέρδισαν και στους πέντε νομούς. Ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός του νεαρού Στάθη Γιαννακίδη στην Ξάνθη όλοι οι υπόλοιποι στο περίπου ήταν αναμενόμενοι.

Μόνη εξαίρεση ο Κυριάκος Χαρακίδης ο οποίος πήρε την έδρα για το Ποτάμι στη Δράμα ενώ έπαιζε η έδρα και στην Ροδόπη με φαβορί τον Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά μια που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στημένο πιο σωστά το παιχνίδι.

Μεγάλο αουτσάιντερ ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημοσχάκης Αναστάσιος ο οποίος κέρδισε 2 συνυποψηφίους του υφυπουργούς στον Έβρο τον Άκη Γεροντόπουλο και τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε την περίπτωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος κατάφερε με 10.000 σταυρούς προσωπικούς και με αγώνα να κερδίσει ντόπια και ξένα κατεστημένα που ήθελαν ολική ανατροπή στην Ροδόπη παρέα με κομματικές παρέες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑