Ειδήσεις

Published on February 3rd, 2015 | by fileto

0

Ομάδα νεαρών με ρεκόρ διαρρήξεων την Ξάνθη

Διακριβώθηκε από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης , η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες, επιχειρήσεις, γραφεία και οχήματα, καθώς επίσης και κλοπές οχημάτων, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι (6) μελών της ομάδας, ημεδαπών ηλικίας, 27, 20, 18, 17, 15 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές. Δύο από τα μέλη της ομάδας, ηλικίας 17 και 20 ετών, κατηγορούνται επίσης για εμπρησμό.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες, συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση δεδομένων, στοιχείων και ευρημάτων, που προέκυψαν από αυτές, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα 30 Οκτωβρίου 2014 – 19 Ιανουαρίου 2015, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σπιτιών, επιχειρήσεων, γραφείων και οχημάτων, καθώς επίσης και την κλοπή οχημάτων.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, με σύνθεση που εναλλασσόταν, διέρρηξαν, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, 23 οικίες, επιχειρήσεις, γραφεία και οχήματα, ενώ σε μία περίπτωση σταμάτησαν το όχημα που οδηγούσε 36χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, κλείνοντας της το δρόμο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:

  • Χρυσαφικά – κοσμήματα
  • Το χρηματικό ποσό των 1.615 ευρώ
  • 26 ηλεκτρονικές συσκευές
  • 3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
  • 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • 1 tablet
  • 1 γεωργικό μηχάνημα
  • 6 κινητά τηλέφωνα
  • 1 ρολόι
  • Διάφορα έγραφα

Η συνολική λεία της ομάδας, από την παραπάνω εγκληματική δράση, ξεπερνά τις 17.000 ευρώ.

Από τις μεθοδικές αστυνομικές έρευνες προέκυψε επίσης ότι, το ίδιο χρονικό διάστημα, τα μέλη της ομάδας, με διαφορετικές συνθέσεις, αφαίρεσαν από την πόλη και διάφορα χωριά της Ξάνθης, δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και δεκαπέντε (15) δίκυκλα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν καμένα τα δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, τα οποία όπως προέκυψε είχαν αφαιρέσει δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 17 και 20 ετών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίσθηκαν επίσης, οκτώ (8) από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, ένα (1) tablet μία (1) ηλεκτρονική συσκευή, ένα (1) ρολόι και ένας (1) κινητήρας με αποξεσμένο αριθμό. Όλα τα παραπάνω αντικείμενα, πλην του κινητήρα και της ηλεκτρονικής συσκευής, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 28χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για κλοπή, διότι όπως προέκυψε διέπραξε από κοινού με μέλη της ομάδας, μία από τις παραπάνω διαρρήξεις, χωρίς όμως να προκύπτει περεταίρω εμπλοκή του σε αυτήν.

Επίσης, όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ οι δύο (2) από αυτούς, ηλικίας 17 και 15 ετών, βρίσκονται σε Κατάστημα Κράτησης και Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης της χώρας αντίστοιχα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑