Ελλάδα

Published on February 24th, 2015 | by fileto

0

Ξαφνικά άσκηση Πυρπολητής, παρών ο Καμμένος

Ξαφνικά και με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, εξελίχθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερον η εθνική διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής» με την ενεργοποίηση του συνόλου σχεδόν της δύναμης ταχείας αντίδρασης.

Στις συνδυασμένες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, του Εβρου, του Ανατολικού Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού συμμετείχαν προσωπικό και μέσα αλλά και οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, στην άσκηση μετείχαν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, πλοία ταχείας μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, ελικόπτερο έρευνας – διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφη αναχαίτισης και δίωξης βομβαρδισμού της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σκοποί των επιχειρήσεων ήταν:
Η αποτροπή κατάληψης -ανακατάληψης μικρονήσου – βραχονησίδος στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου – Ίδια επιχείρηση διεξάγεται και στην περιοχή του Αργοσαρωνικού.
Η προσβολή ναυτικής δύναμης.
Η εξασφάλιση ζωτικών χώρων-υποδομών.
Η εξασφάλιση εδαφικής ακεραιότητας.
Η αντιμετώπιση ασύμμετρων ενεργειών.
Για την επίτευξη των σκοπών της άσκησης γίνονται:
Μετακίνηση ναυτικών μονάδων.
Ενεργοποίηση αεροπορικών δυνάμεων.
Αεροκίνητες ενέργειες.
Θαλάσσιες μεταφορές και
Ανάπτυξη τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι το σενάριο της άσκησης χαρακτηρίστηκε ως ρεαλιστικό δεδομένου ότι η εντολή – διαταγή για την προπαρασκευή – προετοιμασία των μονάδων δόθηκε χθες το βράδυ και από τις 6 το πρωί σήμερα διεξήχθησαν οι επιχειρήσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑