Άποψη - Γνώμη

Published on February 28th, 2015 | by fileto

0

Δεν είναι καιρός για πειράματα

Καλά ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση αλλά όσο περνούν οι μέρες εμφανίζει μια περίεργη εσωστρέφεια που όλοι ελπίζουν να έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Βέβαια οι ελπίδες του ελληνικού λαού δεν έχουν σβήσει και περιμένουν εκατομμύρια ταλαιπωρημένοι και βασανισμένοι έλληνες μια χαραμάδα φωτός για να μπορέσουν να διαβιώσουν στο χαοτικό περιβάλλον που μας έχουν οδηγήσει οι επιπόλαιες κινήσεις και αποφάσεις ντόπιων και ξένων.

Διαβάσουμε ότι ντόπια και ξένα συμφέροντα θέλουν να ρίξουν τον Αλέξη και ξαναγυρνάμε σε άλλα πρωτοσέλιδα πολλά χρόνια πριν όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ και έλεγαν τα ίδια πράγματα και δημιουργούσαν το ίδιο σκηνικό.

Δεν είναι ανάγκη να περνούν τέτοιες εικόνες μπρος από το οπτικό πεδίο των Ελλήνων οι οποίοι δίνουν στην κυβέρνηση αέρα για να κάνει τις κινήσεις της.

Αυτό που ολοένα ξενίζει είναι η διγλωσσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αντανακλούν τάσεις μέσα στο ίδιο το κόμμα ενώ δεν είχε νόημα μια συνεδρίαση 12 ωρών για να εξηγηθεί το έγγραφο που υπέγραψε με τους ξένους ο Βαρουφάκης.

Αυτά που ξενίζουν ακόμη είναι οι εμμονές κάποιων παραγόντων της κυβέρνησης με ένα μοντέλο που είναι καταδικασμένο από την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το οποίο δεν περπατάει όσο κρατικοδίαιτα είναι δομημένο.

Η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει τον πλούτο της και τα οικόπεδά της, τα κτήρια που ανήκουν στο δημόσιο, τα οικόπεδα και όποια ακόμη περιουσιακά στοιχεία μπορούν να αξιοποιηθούν από ιδιώτες και όχι να ξεπουληθούν.

Τα αεροδρόμια για παράδειγμα, τα λιμάνια, ο σιδηρόδρομος, ορισμένες πλουτοπαραγωγικές πηγές σε ορυκτά, αλλά με σωστές διαπραγματεύσεις και με αξιόπιστους πελάτες, αγοραστές οι οποίοι δεν θα έρθουν μόνο για να τρυγήσουν αλλά και να οργώσουν το χωράφι.

Αρνητικό σημείο η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με αύξηση του ανταποδοτικού τέλους για το οποίο τόσα έχουν λεχθεί και τόσα έχουν γραφεί.

Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ εφόσον κλείσει η ΝΕΡΙΤ, εφόσον μπορεί να αυτοτροφοδοτηθεί με διαφήμιση και χορηγούς και όχι να αποτελέσει πάλι ένα μαγαζί για ευνοημένους υπαλλήλους γνωστούς και παρατρεχάμενους της εκάστοτε εξουσίας.

Παράλληλα θα πρέπει να απορροφηθεί από τον νέο αυτό φορέα και το κανάλι της Βουλής το οποίο κακώς λειτουργεί και όλος αυτός ο φορέας εφόσον είναι βιώσιμος να χρηματοδοτηθεί όχι από τον ελληνικό λαό, όπου και οι στάνες θα πληρώνουν ΕΡΤ, αλλά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Γιατί αν είναι να ξαναγυρίσουμε στην ίδια νοοτροπία για την ΕΡΤ θα πρέπει η κυβέρνηση να επαναφέρει και τα προνόμια των εφημερίδων με ένα πιο σφιχτό πλαίσιο κατά της διαπλοκής και με το σκεπτικό του βασικού μετόχου.

Γιατί να μην βάζουν οι περιφερειακές εφημερίδες τους ισολογισμούς των επιχειρήσεων, τις δημοσιεύσεις του δημοσίου, να έχουν επιχορήγηση από τα ΕΛΤΑ για την αποστολή των φύλλων τους, να έχουν κάποια προνόμια που θα τις επιτρέψουν να ζουν και όχι να φυλλοροούν.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να διαπιστώσουν οι κυβερνώντες ότι ή θα κρατήσουν μια ίσια γραμμή με δικαιοσύνη και ίσες αποστάσεις ή θα τα αλλάξουν όλα.

Αλλαγή αλα κάρτ δεν γίνεται.

Ή αριστερά και κρατικά ή ιδιωτικά και με ίσες ευκαιρίες για όλους σε όλους τους τομείς.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν αέρα στα πανιά της κυβέρνησης και η αντιπολίτευση με νου (και όχι με σφηνωμένη τυρόπιτα στον εγκέφαλο) δίνει στον Τσίπρα την δυνατότητα να ανοίξει τα φτερά του.

Αν δεν μπορεί και κάποιοι του κρατούν τα φτερά κολλημένα, καλά θα κάνει να καθαρίσει τα βαρίδια και να εξηγηθεί στα ίσια ότι αυτό πρεσβεύει και αυτό προσπαθεί.

Δεν είναι καιρός για πειράματα και πειραματισμούς αλλά για μια μεγάλη περπατησιά.

Όχι δεν θα συμφωνήσω με τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο Έλληνας θέλει πέρα από την δουλειά και το φαγητό την αξιοπρέπειά του. Όχι ο Έλληνας θέλει δουλειά, φαγητό και αξιοπρέπεια που θα απορρέει από την καταξίωσή του μέσα από την δημιουργία και την καθαρή γραμμή της κυβέρνησής του.

Με κουπόνια σίτισης, δωρεάν ρεύμα, επιδόματα, κοινωφελή εργασία και πασαλείμματα δουλειά δεν γίνεται.

Η χώρα για να περπατήσει θέλει αξιοπρεπές πολιτικό προσωπικό, ενότητα, διεκδίκηση και τόλμη για να πετύχει ανάπτυξη και ανάταση.

Αν συνεχιστεί η ίδια διαχείριση της καθημερινότητας, τότε τζάμπα τα πανηγύρια και η στήριξη της πλατείας.

Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό. Το ρολόι χτυπάει αδυσώπητα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑