Εκδηλώσεις

Published on March 1st, 2015 | by fileto

0

Λημνιοί και Καβαλιώτες θα χορέψουν στην Αυστραλία

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την εκστρατεία των ANZACS στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης, κατά την οποία η Λήμνος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ως βάση για τα συμμαχικά στρατεύματα, η «Λημνιακή Αδελφότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας» διοργανώνει στο Σύδνεϋ σειρά εκδηλώσεων.

Είναι γνωστό ότι στην εκστρατεία αυτή πήραν μέρος και πολλοί Νεοζηλανδοί.

Με στόχο να αναδειχτεί ο στρατηγικός ρόλος του ακριτικού νησιού σε αυτήν την πολύνεκρη εκστρατεία, η Λημνιακή Αδελφότητα της ΝΝΟ έχει ετοιμάσει ένα εκτενές επετειακό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το οποίο συντονίστηκε από ειδική τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τις Liz Catos, Τίνα Κουτσογιάννη και Καλλιόπη Κουτσογιάννη.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις, πλην της Λημνιακής Αδελφότητας, ενεργή στήριξη προσφέρουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, το 33ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της ΝΝΟ, καθώς και άλλοι φορείς της ομογένειας αλλά και ευρύτερα.

Παράλληλα, στην Αυστραλία θα μεταβούν αποστολές του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, αλλά και Καβάλας, οι οποίες θα χορέψουν σε μια μεγάλη παράσταση με το αντίστοιχο Λύκειο Ελληνίδων που λειτουργεί στο Σύδνεϋ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑