Ειδήσεις

Published on March 2nd, 2015 | by fileto

0

Σπείρα ρήμαζε πελάτες στη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης

Εισπράξεις, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προερχόμενες από καταστήματα της Λαχαναγοράς, αποτέλεσαν τη λεία πολυμελούς σπείρας ληστών, η δράση της οποίας εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η συνδυαστική έρευνα και η συνεργασία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας με αστυνομικούς του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, είχαν ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση έξι μελών της σπείρας, από τους οποίους οι 4 συνελήφθησαν, και το σχηματισμό δικογραφίας για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της ληστείας κατά συναυτουργία και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συγκεκριμένα πέντε (5) ημεδαπούς άντρες, ηλικίας από 22 έως 33 ετών και έναν 30χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2014, συνέστησαν ομάδα και διέπραξαν οκτώ (8) ληστείες και κλοπές σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων καταστημάτων της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, καθώς και ενός ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Εύοσμο.

Από την εγκληματική δράση τους αποκόμισαν παράνομα το ποσό των 122.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η επιτήρηση των θυμάτων, έπειτα από πληροφορίες που τους παρείχε ο 30χρονος αλλοδαπός συνεργός τους, που εργαζόταν στο χώρο της Λαχαναγοράς και ο μετέπειτα αιφνιδιασμός των υποψήφιων θυμάτων τους κατά τη μεταφορά χρηματικών ποσών – εισπράξεων των επιχειρήσεων.

Σε μία περίπτωση μάλιστα , μέλος της συμμορίας αφαίρεσε το ποσό των 30.000 από το εσωτερικό οχήματος, στο οποίο επέβαινε υπεύθυνη καταστήματος και το οποίο κατάφερε να ακινητοποιήσει προκαλώντας φθορά στο ελαστικό του. Την κλοπή αυτή συνέδραμε και συνεργός του, ο οποίος στάθμευσε αυτοκίνητο μπροστά από το ακινητοποιημένο όχημα της παθούσας, με σκοπό να εμποδίσει την απομάκρυνση του θύματος και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη διαφυγή του συνεργού του.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές και πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ευρήματα που σχετίζονται με την πρακτική των μελών της σπείρας να χρησιμοποιούν τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες σε στοιχεία τρίτων αλλοδαπών ατόμων, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον , κατασχέθηκε καταγραφικό μηχάνημα με εγκατεστημένες κάμερες, που κατέγραφε δημόσιο χώρο έξω από την οικία ενός εκ των δραστών.

Σημειώνεται ότι , οι προαναφερόμενοι, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί πλήθος δικογραφιών για Διακεκριμένες περιπτώσεις Κλοπών και Ληστείες.

Οι συλληφθέντες , θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δύο συνεργών τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑