Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 5th, 2015 | by fileto

0

Εμφύλιος αρχαιολόγων με θέα την Αμφίπολη

Την έντονη ενόχληση και απογοήτευσή της εκφράζει με δηλώσεις της στο protothema.gr η κα Κατερίνα Περιστέρη για την πρωτοβουλία του γεωλόγου-σπηλαιολόγου κ. Ευάγγελου Καμπούρογλου να προβεί σε επιστημονική παρουσίαση σχετικά με τον Τύμβο Καστά στην Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η απόφαση του κ. Καμπούρογλου να συμμετάσχει στο συνέδριο του ΑΕΜΘ, κατά τους ανασκαφείς, δεν παραβιάζει απλώς την μεταξύ τους συμφωνία να δοθεί χρόνος στην μελέτη των ευρημάτων πριν την όποια παρουσίαση.

Με δηλώσεις του σε διάφορα ΜΜΕ, ο κ. Ευάγγελος Καμπούρογλου, σε έντονο ύφος, ιδιαίτερα κατά της κας Περιστέρη για την οποίαν κατήγγειλε ότι τον πίεσε και τον απείλησε να μην συμμετάσχει στο ΑΕΜΘ, υποσχέθηκε αποκαλύψεις που θα ανατρέψουν συγκεκριμένες απόψεις που έχουν επικρατήσει για τον Λόφο Καστά.

Μεταξύ των άλλων, αμφισβητεί τη θεωρία ότι ο Λέων βρισκόταν στην κορυφή του Τύμβου και ότι ο γήλοφος είναι κατά ένα μεγαλο μέρος του ανθρώπινο τεχνικό έργο.

Η έρευνα στον Τύμβο συνεχίζεται

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη, κα Κατερίνα Περιστέρη σημειώνει ότι «με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω ότι εμείς κάνουμε μια πραγματικά σημαντική και σοβαρή έρευνα σε όλο το ταφικό συγκρότημα του Τύμβου Καστά, έχουμε όλη την καλή διάθεση και τη θέληση να συνεχίσουμε την έρευνά μας.

Πηγή: protothema.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑