Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 9th, 2015 | by fileto

0

Ο Έβρος βουλιάζει στην λάσπη

Ο μήνας που θα ολοκληρώσει το δράμα του Έβρου βρίσκεται στην αρχή και οι βροχές επιμένουν.

Η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει συνεχώς και ακόμη δεν ξεκίνησε το λιώσιμο των χιονιών στην γειτονική Βουλγαρία που δοκιμάζεται κι αυτή από έντονες χιονοπτώσεις.

Τα αναχώματα έχουν εξαφανιστεί σε πολλά σημεία και λόγω καιρού είναι άκαιρο να γίνουν επεμβάσεις.

Η τελευταία μέτρηση της στάθμης του νερού, η οποία έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας (09/03/2015) στο Πύθιο, «έγραψε» 5,12μ. από τα 4,94μ. που ήταν το μεσημέρι της Κυριακής και με το όριο επιφυλακής στα 4,70μ.

Η πολιτική προστασία της ΠΕ Έβρου μέσω του προέδρου της Σ.Ο.Π.Π. και αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, ανακοινώνει και προειδοποιεί:
Λόγω  επικείμενης αύξησης των νερών των  ποταμών  ΕΒΡΟΥ, ΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών,  αναφορικά για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων  παρακαλούμε:
1.   Οι Δήμαρχοι:
Όπως ενημερώσουν  ά μ ε σ α τους κατοίκους των περιοχών τους  (Γεωργούς – Κτηνοτρόφους – Αλιείς – Κυνηγούς κ.λ.π.):
Να μη πλησιάζουν τους  ποταμούς  ΕΒΡΟ,  ΑΡΔΑ  ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟ και τα αναχώματα αυτών   (επικίνδυνες  περιοχές).
Να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία τους από τις επικίνδυνες  περιοχές.
Nα ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ  στην ζώνη ευθύνης  τους.
Οι Δήμοι  να συνεργάζονται με την Δνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε  ΕΒΡΟΥ, εάν απαιτηθεί, για άμεση  επέμβαση – παρέμβαση με μέσα και προσωπικό.
2.   ΟΙ Δ/ΝΣΕΙΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Όπως ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών Έβρου,  Άρδα και Ερυθροποτάμου για την επικείμενη αύξηση των υδάτων. Παρακαλούνται επίσης οι κτηνοτρόφοι  να  επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους και επιπλέον να είναι σε επαφή με  τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών   μονάδων.
3.   Η Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε  ΕΒΡΟΥ
* Όπως διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη /επιτήρηση  των αναχωμάτων  και των αντιπλημμυρικών έργων.
* Ενημερώσει  τους ΓOΕΒ για τη λήψη προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα  αρμοδιότητάς τους (Αρδευτικά    Αντλιοστάσια – Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π.) Π.Δ 144       «Οργανισμός Περιφέρειας ΑΜΘ άρθρο 7».
4.   Η ΠΑΜΘ/ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ  ΕΒΡΟΥ   παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη επ’ αυτού, θα σας ενημερώσει σχετικά με νεότερο  έγγραφό του.

5.   Η ΧVI Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ κασι η 50 ΜΗΧ.ΤΑΞ./3ο ΕΓ παρακαλούνται όπως  ενημερώνουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ  ΕΒΡΟΥ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.

 

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑