Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 13th, 2015 | by fileto

0

«Ένα τραπέζι Καβάλα …Ένα τραπέζι Ελλάδα!»

Η Chef Ντίνα Νικολάου ανακαλύπτει την ιστορία και τα αξιοθέατα της Καβάλας.
Επισκέπτεται το Μουσείο Καπνού της άλλοτε Μέκκας του ταμπάκου.
Στην Δημοτική αγορά δοκιμάζει ντόπια καλούδια…ενώ στην ψαραγορά μαθαίνει πώς γίνεται η περίφημη λακέρδα.
Στη συνέχεια προτείνει ένα εύκολο snack: tortilla με λακερδοσαλάτα!
Δοκιμάζει κουραμπιέδες από τη Νέα Καρβάλη και μαθαίνει το μυστικό της επιτυχίας τους.
Γεύεται αμυγδαλωτά από τα χεράκια των γυναικών του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Ηρακλείτσας…
Υποκύπτει στη γλύκα των χειροποίητων λουκουμάδων…
Παρακολουθεί πώς γίνεται το άνοιγμα του φύλλου με μαεστρία για μια εναλλακτική πίτα.
Επιστρέφει στην Αθήνα και προτείνει: αγροτική σαλάτα με πορτοκαλένια βινεγκρέτ, κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού και ένα λαχταριστό σοκολατογλυκό ψυγείου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑