Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 14th, 2015 | by fileto

0

Συνεργασία Στυλιανίδη Μέτιου για τις πλημμύρες στη Ροδόπη

Χθες, Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με αντικείμενο την ενημέρωση για την κατάσταση, που προκλήθηκε στη Ροδόπη μετά από τα πρόσφατα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Οι ζημίες, που προκλήθηκαν, κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

α. Στον αστικό ιστό πλημμύρισαν πάνω από ενενήντα σπίτια και σοβαρές ζημίες συνέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο, στο ΕΚΑΒ και στην Κτηνιατρική υπηρεσία.

β. Στον αγροτικό τομέα καταστράφηκαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις καθώς και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (μαντριά).

γ. Ζημίες προκλήθηκαν και σε σημαντικά έργα υποδομής, όπως δρόμοι, γέφυρες, κανάλια, κ.τ.λ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Χρήστος Μέτιος δήλωσε σχετικά:

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την Περιφερειακή μας Ενότητα τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημίες σε κτίρια, υποδομές, γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Οι υπηρεσίες μας συντάσσουν λεπτομερή κατάλογο όλων των ζημιών. Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάστασή τους και η αποζημίωση των πληγέντων.

Σήμερα, ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, τον ενημέρωσα για τα παραπάνω προβλήματα και δεσμεύτηκε με τη σειρά του, πως και ο ίδιος θα συμβάλλει στην επίλυσή τους.

Συμφωνήσαμε τέλος να συντονίσουμε ακόμη καλύτερα τις κοινές μας προσπάθειες για τη Ροδόπη. Πιστεύω, πως, όταν για ένα στόχο προσπαθούμε συλλογικά, έχουμε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα ».

Ο Βουλευτής Ροδόπης. κ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:

«Συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού, συντονισμένα και συστηματικά για την ταχεία αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φυσικής καταστροφής, που έπληξε την Περιφερειακή μας Ενότητα σε όλα τα επίπεδα.

Από εβδομάδα περιμένω τη σχετική έκθεση και έχω δεσμευθεί, ότι θα προβώ σε κάθε δυνατή ενέργεια κοινοβουλευτικής και πολιτικής πίεσης προς τους αρμόδιους Υπουργούς, για να επιτευχθεί γρήγορα η αποκατάσταση των ζημιών, οι αποζημιώσεις, αλλά και η έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση και άλλων τέτοιων φαινομένων.

Επιπλέον, ζήτησα από τον Αντιπεριφερειάρχη να συμβάλει στην ενίσχυση του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑