Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 19th, 2015 | by fileto

0

Τουρκική απόβαση την υγεία με επενδύσεις στην Ελλάδα

Από το 2012 η Τουρκία και επιχειρηματικοί όμιλοι με προτροπή του τότε υπουργού Υγείας Αχμέτ Μουεζ’ινογλου προσπαθούσαν να βρουνε χώρο για επενδύσεις στον χώρο της υγείας στην Ελλάδα.

Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2013 υπήρξε δήλωση του Τούρκου Υπουργού Υγείας ο οποίος κάλεσε στην πατρίδα του τους περίπου 7000 Έλληνες γιατρούς που αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό λόγω ανεργίας, αποτέλεσε προφανώς μια προσπάθεια να φανεί η οικονομική …ανωτερότητα της Τουρκίας. Στην πράξη όμως οι επενδύσεις είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα.

Η συνεχιζόμενη περίοδος όπου το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει λόγο των περικοπών  ενώ και ο ιδιωτικός τομέας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω των οφειλών, φαίνεται ότι φαντάζει ιδανική για τους Τούρκους που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να εισβάλουν επιχειρηματικά στην Ελλάδα.

Τότε είχαμε ακούσει και για τα πλωτά νοσοκομεία τα οποία θα προσέφεραν ιατρικές υπηρεσίες σε Έλληνες και τουρίστες.

Ο καιρός πέρασε και το ενδιαφέρον συνεχίζει να υπάρχει από Τουρκικής πλευράς, παρά τις επενδύσεις που κάνουν και έλληνες επιχειρηματίες στην Τουρκία.

Πέρισυ τέτοιο καιρό 42 επιχειρηματίες, συμμετείχαν στην Θεσσαλονίκη σε ειδικό Επιχειρηματικό Συμπόσιο και οι οποίοι ασχολούντο με κατασκευές, τουρισμό, real estate, μεταφορές, χημικά προϊόντα, μεταποίηση κ.α.

Από τη συνάντηση εκείνη μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για επενδύσεις οι οποίες έχουν δρομολογηθεί στον χώρο της υγείας στην Βόρεια Ελλάδα.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑