Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2015 | by fileto

0

Καζάνι που βράζει πάλι η Χαλκιδική για τον χρυσό

Σε αποκλεισμό του πρώην δημαρχείου Αρναίας, τού Δήμου Αριστοτέλη, προχώρησαν μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της διοίκησης του Δήμου στο θέμα των μεταλλείων.

Οι μεταλλωρύχοι κατήγγειλαν ότι η δημοτική αρχή, με τις ενέργειές της, δείχνει ότι είναι αντίθετη με την εξόρυξη χρυσού και υποστήριξαν ότι συμπλέει με τα αιτήματα των κατοίκων της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην επένδυση.

Κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού, μπήκε στο κτίριο, από την πίσω πλευρά, ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο οποίος στο άκουσμα συνθημάτων έξω από το κτίριο, αποχώρησε από την ίδια είσοδο, χωρίς να τους συναντήσει, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές Χρήστος Ζαφειρούδας.

Ο κ. Λαζαρίδης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι υπήρξε ένταση έξω από το πρώην δημαρχείο, όταν οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο από παράπλευρη πόρτα και αποτράπηκαν από την αστυνομία.

Λόγω δε του κλίματος που υπήρχε, όπως είπε, δεν έγινε δυνατό να παραλάβει το ψήφισμά τους. “Εμείς ως διοίκηση του Δήμου είμαστε υπέρ της ενότητας του κόσμου και υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης” τόνισε ο κ. Λαζαρίδης. Οι μεταλλωρύχοι μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν στον χώρο, περιμένοντας να παραληφθεί το ψήφισμα τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑