Βαλκάνια

Published on March 29th, 2015 | by fileto

0

Μαθητές της Καβάλας στην Θεολογική Σχολή Χάλκης

Χθές (Σαββατο 28/03/2015) στην Θεολογική Σχολή της Χἀλκης, πραγματοποιηθήκε το σεμινάριο «Ο ιστορικός Κήπος της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης – Ένα συναρπαστικό πεδίο του ανθρώπινου πολιτισμού και του πολιτισμού της φύσης» υπό την αιγίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, σε συνεργασία με την περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. 
Τους σύνεδρους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης (Θεολογική Σχολή) Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ Ελπιδοφόρος.
Μετά τις εισηγήσεις των μελών του Συνεδρίου, οι σύνεδροι περιηγήθηκαν στους κήπους της Θεολογικής Σχολής και ενημερώθηκαν από τον κο Νικόλαο Θυμάκη υπεύθυνο Γεωπόνο για τις εργασίες στους κήπους καθώς και τις θεματικές ενότητες αυτών και έγινε η γνωριμία των συνέδρων μέσα από διαδραστικά δρώμενα στους χώρους των κήπων της Σχολής.
Στο τέλος του Συνεδρίου, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας παρουσίασαν ένα δρώμενο, σχετικό με χωρία της Αγίας Γραφής, όπου γίνεται αναφορά σε φυτά τα οποία βρίσκονται στους κήπους της Σχολής, καθώς και απέδωσαν διάφορα τραγούδια.
πηγη: rpn.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑