Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 1st, 2015 | by fileto

0

Ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Ένας τόνος και εκατόν δύο κιλά (1.102 kgr) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, στελέχη των Γραφείων Αλιείας και Ασφαλείας της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Μέστης, Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 50χρονο, και με ρυμουλκούμενο τρέϊλερ ιδιοκτησίας 52χρονου, να μεταφέρει χωρίς συνοδευτικά έγγραφα-παραστατικά με σκοπό την πώληση – εμπορία, τριάντα τρεις (33) σάκους με όστρακα του είδους ”αχιβάδα” συνολικού βάρους εξακοσίων τριάντα κιλών (630 kgr) και είκοσι (20) σάκους με όστρακα του είδους ”τελλίνα” συνολικού βάρους τετρακοσίων εξήντα εννέα κιλών (469 kgr), υπολειπομένων διαστάσεων. Επίσης
Το σύνολο των ανωτέρω οστράκων κρίθηκε από την αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατριακής Π.Ε. Έβρου κατόπιν εξέτασής του, ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
Επιπρόσθετα, μετά από διενέργεια τροχονομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω οδηγός στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης καθώς και ισχύοντος ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το ανωτέρω ΙΧΕ όχημα και το τρέϊλερ.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 50χρονος οδηγός, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και το ρυμουλκούμενο τρέϊλερ καθώς και οι ανωτέρω ποσότητες των οστράκων οι οποίες θα καταστραφούν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑